Γράφουν στο blog της Anytime οι Creators του Travel Vibe

Μπορεί να μην έχουμε ακόμα επιστρέψει καλά καλά από τη μεγάλη έξοδο του Πάσχα, όμως το τριήμερο που έχουμε μπροστά μας είναι γεγονός! Ευκαιρία λοιπόν να ετοιμάσουμε κάποιο κοντινό ή μακρινό ταξίδι με το αυτοκίνητό μας. Είτε αυτό είναι στο χωριό, είτε στο εξοχικό φίλων, είτε σε κάποιο ξενοδοχείο μακριά από την πόλη μας.

Οι εθνικές οδοί της χώρας από ότι φαίνεται πρόκειται να γεμίσουν αυτοκίνητα και η ασφάλειά μας πρέπει να είναι το πρώτο πράγμα στο μυαλό μας πριν από τη νέα μας απόδραση. Αυτό σημαίνει πως ξεκινάμε, τσεκάροντας αν χρειάζεται το αυτοκίνητό μας σέρβις και κάνουμε έναν έλεγχο σε λάστιχα και λάδια.

Φυσικά, ανάλογα το ταξίδι και την παρέα, φροντίζουμε να οργανωθούμε σωστά, ώστε να μην κουραστούμε από τη συνεχή οδήγηση. Επιβεβαιώνουμε ότι τουλάχιστον ένας ακόμα συνεπιβάτης θα έχει μαζί του δίπλωμα οδήγησης, για το ενδεχόμενο που ο βασικός μας οδηγός κουραστεί. Επιπλέον, φροντίζουμε να σταματάμε ανά δύο ώρες, για να ξεκουραζόμαστε και να “ξεπιανόμαστε”.

Η επιλογή καλής μουσικής είναι επίσης σημαντικός παράγοντας για ένα ευχάριστο οδικό ταξίδι, ενώ το να έχουμε σε εύκολη πρόσβαση την πιστωτική μας κάρτα ή μετρητά για τα διόδια, μας εξυπηρετεί από το να μην ψάχνουμε και χάνουμε χρόνο σε κάθε στάση για πληρωμή.

Τέλος, εξίσου σημαντικό είναι να τηρούμε τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας και συμπεριφοράς. Να τηρούμε δηλαδή τα όρια ταχύτητας, να μην προσπερνάμε από δεξιά και φυσικά να μην οδηγούμε στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης!

Η ομάδα του Travel Vibe οργάνωσε και έναν μίνι δεκάλογο ασφαλούς οδικού ταξιδιού, για να κάνετε το τελικό check σας, λίγο πριν μπει το κλειδί στη μηχανή του αυτοκίνητου σας:

1.Ελέγξτε τα έγγραφα που χρειάζεται να έχετε στο αυτοκίνητό σας: ασφαλιστήριο, απόδειξη τελών κυκλοφορίας, άδεια οδήγησης, δίπλωμα, ΚΤΕΟ και κάρτα καυσαερίων.

2.Φροντίστε εγκαίρως για τον απαραίτητο έλεγχο του αυτοκινήτου σας. Υγρά φρένων, ρεζέρβα, υαλοκαθαριστήρες, air condition και ό,τι άλλο χρειάζεται.

3.Σε περίπτωση που ταξιδεύετε με κατοικίδια να θυμάστε ότι πρέπει πάντα να βρίσκονται στο πίσω κάθισμα. Ο ασφαλέστερος τρόπος για να ταξιδέψετε με σκύλο ή γάτα είναι με ένα μεταφορέα (σπιτάκι ζώου) που όμως θα το δέσετε στο κάθισμα με τη ζώνη ασφαλείας.

4.Εκτός από τον οδηγό του οχήματος καλό θα είναι να είμαστε προσεκτικοί και όσοι συνταξιδεύουμε. Δε βγάζουμε σε καμία περίπτωση χέρια και πόδια από τα παράθυρα του αυτοκινήτου, ασφαλίζουμε πόρτες και δε διαβάζουμε ή είμαστε απασχολημένοι με το κινητό, κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

5.Μην ξεκινάτε νηστικοί για το ταξίδι των διακοπών, ούτε βέβαια και με βαρύ στομάχι, που μπορεί να προκαλέσει υπνηλία. Να έχετε μαζί σας νερό και κάποια μικρά σνακ για τη διαδρομή.

6.Το ότι τα παιδιά πρέπει να δένονται σωστά στο παιδικό κάθισμα, είναι αυτονόητο. Επειδή όμως η γκρίνια και η βαρεμάρα είναι σχεδόν δεδομένες, φροντίστε να τα… εξοπλίσετε με πολλές επιλογές παιχνιδιών και δραστηριοτήτων.

7.Φροντίστε να έχετε ταξιδιωτικό φαρμακείο για το αυτοκίνητο και εφοδιαστείτε, αν δεν έχετε ήδη με:

  • Βαλιτσάκι πρώτων βοηθειών
  • Πυροσβεστήρα
  • Προειδοποιητικό τρίγωνο

8.Αν το ταξίδι θα είναι με φίλους, υπολογίστε τα έξοδα μετακινήσεων και ιδανικά συγκεντρώστε τα από πριν, ώστε να μην ψάχνετε κατά τη διάρκεια της διαδρομής ποιος πλήρωσε βενζίνη, ποιος διόδια και ποιος καφέδες.

9.Πάρτε μαζί σας και το δεύτερο ζευγάρι κλειδιών του αυτοκινήτου σας. Μπορεί να χαθεί, χαλάσει, παραπέσει το πρώτο. Δε θέλετε να βρίσκεστε στην Αλεξανδρούπολη κλειδωμένοι απ’έξω και τα 2α κλειδιά να είναι στην Κυψέλη, στο σπίτι σας.

10.Μην ξεχνάτε, πως ασφαλίζοντας το όχημά σας στην Anytime βγαίνετε κάθε στιγμή κερδισμένοι και στις μετακινήσεις σας. Γιατί με κάθε νέο συμβόλαιο Anytime, εξασφαλίζετε πρόσβαση σε σημαντικές υπηρεσίες και προνόμια που διευκολύνουν την καθημερινότητά σας.

Αν έχετε όλα τα παραπάνω υπόψη σας και έχετε φροντίσει να οργανωθείτε κατάλληλα, είστε έτοιμοι να πιάσετε το τιμόνι και να απολαύσετε και αυτό το ταξίδι στην Ελλάδα μας!

Καλή Πρωτομαγιά!😊