Με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας και τις αλλαγές στη νομοθεσία και στον ΚΟΚ, με στόχο «μηδέν νεκρούς σε οδικά ατυχήματα», ο Πάνος Κούβαλης, επικεφαλής του τμήματος Mobility & Convenience της Interamerican και της Anytime, μίλησε στην πρωινή εκπομπή του Real FΜ.

Σε μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Γιώργο Χουδαλάκη και Γιάννη Μιχελάκη, ανέφερε ότι οι ελληνικοί δρόμοι είναι πιο ασφαλείς συγκριτικά με το παρελθόν, αφού τα ατυχήματα έχουν μειωθεί κατά 40%. Ωστόσο παραμένουμε στις χώρες με πολύ υψηλό δείκτη τροχαίων ατυχημάτων, για αυτό και χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε την ψηφιακή τεχνολογία και την ευρύτατη χρήση των δεδομένων, για να έχουμε μελλοντικά μηδενικά τροχαία ατυχήματα και θύματα.

Συνέντευξη Πάνου Κούβαλη

Επισήμανε ακόμα ότι ενώ έχει βελτιωθεί η κατάσταση στους δρόμους, ο στόλος των ελληνικών αυτοκινήτων είναι από τους παλαιότερους στην Ευρώπη, με μέση ηλικία τα 16 χρόνια, όταν η αντίστοιχη ηλικία στην Ευρώπη είναι τα 10 χρόνια. Για αυτό και θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερο βάρος, ώστε να έρθουν στη χώρα μας αυτοκίνητα νέας τεχνολογίας.

Αυτοκίνητα που υποστηρίζουν την ασφαλή οδήγηση και περιορίζουν τους κινδύνους που έχει ένας οδηγός στον δρόμο με προηγμένα συστήματα, που ανιχνεύουν για παράδειγμα το αλκοόλ, την υπνηλία, παρακολουθούν τη ζώνη κ.α. Απαραίτητη βέβαια προϋπόθεση για να μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα είναι να βελτιωθεί η οδηγική μας συμπεριφορά, να οδηγούμε δηλαδή πιο προσεκτικά και να επιβραβευόμαστε για αυτό.

Ειδικότερα, ο Πάνος Κούβαλης αναφέρθηκε στo πρωτοποριακό πρόγραμμα ασφάλισης αυτοκινήτου Smart Drive, που λειτουργεί μέσω ενός application, το οποίο αξιολογεί την οδηγική συμπεριφορά του χρήστη με τρόπο απλό και κατανοητό.

Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα κάθε οδηγός έχει τη δυνατότητα να βελτιώνει τον τρόπο που οδηγεί, αφού η εφαρμογή παρέχει χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την απότομη επιτάχυνση ή φρενάρισμα, αλλά και τη χρήση κινητού, που θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους λόγους πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων. Έτσι, ανάλογα με το σκορ που συγκεντρώνει κάθε οδηγός στην εφαρμογή έχει τη δυνατότητα έκπτωσης στην ανανέωση του συμβολαίου του, αλλά και ευκαιρίες συμμετοχής σε challenges με πρόσθετα δώρα κι εκπτώσεις.

Τέλος, τόνισε ότι η Anytime δραστηριοποιείται και στον κλάδο ασφάλισης της κατοκίας, παρέχοντας προιόντα που είναι οικονομικά, εύκολα και κατανοητά στον καταναλωτή, καλύπτοντας τις σύγχρονες ανάγκες του.

Συνέντευξη Πάνου Κούβαλη