Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε Ο Πάνος Κούβαλης, Chief Operations Officer της Interamerican, στο «Πρώτο Θέμα», όπου αναφέρθηκε στη νέα πρωτοβουλία της Anytime «Save the Day», μια μεγάλη δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την οδική ασφάλεια με στόχο τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και τη μηδενική απώλεια ανθρώπινων ζωών στην άσφαλτο.

Ο Πάνος Κούβαλης εξήγησε στη συνέντευξή του τι είναι το «Save the Day», τους λόγους που οδήγησαν στην εκκίνηση αυτής της πρωτοβουλίας και πώς σχετίζεται με την αποστολή της Anytime και τον στόχο της να προάγει συστηματικά την ασφαλή και βιώσιμη μετακίνηση με όραμα να μοιραζόμαστε δρόμους χωρίς ατυχήματα.

Επεσήμανε ότι παρότι η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα της ΕΕ που πέτυχε τον στόχο μείωσης των θανατηφόρων τροχαίων σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50% το 2020 σε σχέση με το 2010, δυστυχώς ο δείκτης τροχαίων ατυχημάτων παραμένει πολύ υψηλός. Παράλληλα, η αστική κινητικότητα αλλάζει, οι νέες τεχνολογίες και η ηλεκτροκίνηση είναι μέρος της ζωής μας και η ανάγκη για εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης και πιο βιώσιμες πόλεις και μετακινήσεις είναι πλέον επιτακτική.

Για την Anytime, το να προσφέρει περισσότερη ασφάλεια είναι κινητήρια δύναμη αλλά και ευθύνη, όχι μόνο μέσα από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της, αλλά και με το θετικό αποτύπωμα που μπορεί να δημιουργήσει στη ζωή των ανθρώπων και στην κοινωνία, μέσα από πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης, όπως το Save the Day.

Με την πρωτοβουλία Save the Day στόχος είναι να «σωθεί η κάθε μέρα» στους δρόμους και να αλλάξει ο τρόπος που βλέπουμε την οδήγηση, ενισχύοντας τις οδηγικές ικανότητες, ενδυναμώνοντας τις γνώσεις και προωθώντας μια θετική οδηγική κουλτούρα. Σε συνεργασία με τη σχολή ασφαλούς οδήγησης Driving Academy, οι εργαζόμενοι της Anytime παρακολούθησαν τα πρώτα σεμινάρια ασφαλούς οδήγησης, δυνατότητα που θα δοθεί άμεσα και στους πελάτες, καθώς ακόμα και άνθρωποι με πολυετή οδηγική εμπειρία κάνουν λάθη που μπορούν να αποβούν μοιραία.

Στα σεμινάρια αυτά, η εκπαίδευση εστιάζει στην πρόληψη και αποφυγή ατυχημάτων, αλλά και στη βελτίωση των οδηγικών δυνατοτήτων σε περίπτωση κινδύνου και ανάγκης. Οι άνθρωποι της Anytime, δημιούργησαν ένα βίντεο με χρήσιμες συμβουλές και στατιστικά γύρω από την οδήγηση, αναδεικνύοντας τη σημαντικότητα του να μάθουμε να οδηγούμε ασφαλέστερα. 

Η ευαισθητοποίηση, η ενημέρωση και η διαρκής εκπαίδευση των οδηγών, αλλά και των πεζών έρχονται να συμπληρώσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Anytime, που επιβραβεύουν τους καλούς οδηγούς και προάγουν μια θετική οδηγική συμπεριφορά. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι το πρόγραμμα Smart Drive, που μέσω ενός application, ο χρήστης αξιολογεί την οδηγική του συμπεριφορά και βελτιώνει τον τρόπο που οδηγεί, αφού η εφαρμογή παρέχει χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την απότομη επιτάχυνση ή το φρενάρισμα, αλλά και τη χρήση κινητού, που θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους λόγους πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων. 

Σε συνέχεια της συνέντευξής του, ο Πάνος Κούβαλης, αναφέρθηκε και στη βιώσιμη μετακίνηση, καθώς η Anytime στηρίζει έμπρακτα την ηλεκτροκίνηση, τους εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, τις μικρομεταφορές και τις τεχνολογικές καινοτομίες, που εξασφαλίζουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής, εξυπηρετώντας με απλό, γρήγορο και βιώσιμο τρόπο τις καθημερινές ανάγκες.

Η Anytime, πρωτοπόρος στην direct ασφάλιση, ασφάλισε τα πρώτα delivery robots που κυκλοφορούν στην πόλη των Τρικάλων, το πρώτο drone που πέταξε δοκιμαστικά μεταφέροντας φάρμακα, αλλά και το πρώτο λεωφορείο χωρίς οδηγό. Παράλληλα, με το πρόγραμμα Short Drive, το 1ο «πράσινο» πρόγραμμα ασφάλισης αυτοκινήτου στην Ελλάδα, επιβραβεύονται με χαμηλότερα ασφάλιστρα όσοι κάνουν λιγότερες μετακινήσεις με το όχημά τους, ενώ αντισταθμίζονται οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου που εκλύονται από τα ασφαλισμένα αυτοκίνητα στο Short Drive, σε πιστοποιημένα περιβαλλοντικά έργα, καθιστώντας τη μετακίνηση των συγκεκριμένων οχημάτων «κλιματικά ουδέτερη» για όλη τη διάρκεια της ασφαλιστικής τους κάλυψης. 

Στην Anytime, η βιώσιμη κινητικότητα είναι συνδεδεμένη με την οδική ασφάλεια και με δρόμους με μηδενικά ατυχήματα.