Ο Γιάννης Καντώρος, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου INTERAMERICAN, μίλησε στο CNN Greece και στη δημοσιογράφο Σοφία Μαυραντζά για τη μετάβαση από την κρίση του Covid-19 στην επόμενη μέρα.
Αναφέρθηκε στην επιτυχημένη διαχείριση της κρίσης και των νέων προκλήσεων από την INTERAMERICAN. Πιο συγκεκριμένα, η Εταιρία μέσα σε λίγες μέρες εφάρμοσε την τηλεργασία και το 90% των εργαζομένων της βρέθηκε να εκτελεί τα καθήκοντά του με ασφάλεια από το σπίτι, συμβάλλοντας ενεργά στη δημόσια υγεία, αλλά και στη συνέχιση της κανονικότητας. Έτσι, η Εταιρία συνέχισε να βρίσκεται δίπλα στους πελάτες της, εξυπηρετώντας τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και προσφέροντάς τους κάθε στιγμή περισσότερα, όπως επιπλέον εκπτώσεις και παρατάσεις στην αποπληρωμή των συμβολαίων τους.
Ειδική αναφορά έκανε σε ενέργειες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, που αφορούσαν την ενίσχυση του τομέα της Υγείας με επτά κλίνες ΜΕΘ και πέντε φορητούς υπερηχοτομογράφους, αλλά και της Παιδείας, στηρίζοντας την ψηφιακή διδασκαλία, προσφέροντας 1.500 tablets σε δημόσια σχολεία όλων των βαθμίδων της χώρας μας.
Επιπλέον, αναφέρθηκε στο σημαντικότερο μάθημα που πήραν οι ασφαλιστικές εταιρίες από τη διαχείριση της κρίσης του νέου κορωνοϊού και στην ετοιμότητα που χρειάζεται να δείξουν απέναντι σε απροσδόκητα δεδομένα. Ενδεικτικά, έγινε λόγος για τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώθηκε στον τομέα της εργασίας και στον ασφαλιστικό κλάδο, αλλά και στους βασικούς τομείς που διαχειρίζονται οι ασφαλιστικές εταιρίες σήμερα.
Συζήτησε ακόμα, για τις επιχειρησιακές προτεραιότητες της INTERAMERICAN, το σεβασμό στον άνθρωπο και την ανάγκη για στενότερη συνεργασία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στον κλάδο της Υγείας.
Ο Γιάννης Καντώρος τέλος τόνισε πως, όταν υπάρχει ευελιξία, σεβασμός και συνεργασία μπορούμε να προσαρμοστούμε γρηγορότερα στις νέες συνθήκες.
Παρακολούθησε όλη τη συνέντευξη εδώ: