Τις μέρες που ζούμε, απ΄ ότι φαίνεται, θα τις θυμόμαστε για πάντα. Οι συνθήκες και τα δεδομένα γύρω μας μεταβάλλονται με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Έχει αλλάξει τελείως η καθημερινότητά μας και ό,τι θεωρούσαμε δεδομένο μέχρι τώρα.

Συνεχίζουμε να μένουμε σπίτι, προσπαθώντας να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού. Προστατεύουμε έτσι τον εαυτό μας, όσους αγαπάμε και τους γύρω μας. Δυσκολευόμαστε, αλλά συνεχίζουμε για το καλό όλων μας. Άλλωστε όλοι οι άνθρωποι διαθέτουμε μια μοναδική δύναμη μέσα μας. Τη δύναμη της προσαρμογής.

Όταν έτσι έχουν τα πράγματα, ακολουθούμε τις επίσημες οδηγίες, ώστε να επιστρέψουμε, όσο πιο γρήγορα γίνεται υγιείς στους κανονικούς μας ρυθμούς. Υπάρχουν όμως και κάποιες θετικές συνήθειες, που έχουμε αποκτήσει κατά τη διάρκεια της αναγκαστικής παραμονής μας στο σπίτι και αναφέρουμε παρακάτω:

Σπίτι

Προσέχουμε τη διατροφή μας

Έχουμε καταλάβει, πόσο σημαντικό είναι να προσέχουμε τη διατροφή μας. Γι΄ αυτό και προτιμάμε το σπιτικό φαγητό. Μαγειρεύουμε, είτε μόνοι μας, είτε με την υπόλοιπη οικογένειά μας, θρεπτικά φαγητά και καταναλώνουμε αρκετούς φυσικούς χυμούς, φρούτα και λαχανικά. Προσπαθούμε να τρεφόμαστε σωστά και να εφοδιάζουμε τον οργανισμό μας με τις απαραίτητες βιταμίνες. Ταυτόχρονα είμαστε δημιουργικοί και περνάει ο χρόνος μας ευχάριστα.

Σπίτι

Κάνουμε γυμναστική στο σπίτι μας

Ακόμη κι όσοι πιο πριν δεν είχαμε ιδέα από γυμναστική, έχουμε αρχίσει να αναζητάμε προγράμματα γυμναστικής στο σπίτι. Γυμναζόμαστε έστω για λίγα λεπτά την ημέρα, χωρίς να χρειαζόμαστε κανέναν εξοπλισμό. Φροντίζουμε έτσι και το σώμα μας, που έχει αρχίσει να ‘παραπονιέται’ από την ακινησία, αλλά και τη διάθεσή μας.

Σπίτι

Επικοινωνούμε πιο ουσιαστικά

Αν εξαιρέσουμε τα μικρά καθημερινά καβγαδάκια, που έχουμε με την οικογένειά μας, επειδή είμαστε πολλές ώρες μαζί και κλεισμένοι μες στο σπίτι, επικοινωνούμε πιο ουσιαστικά μεταξύ μας. Ακόμη και όσοι μένουμε μόνοι μας, έχουμε την ανάγκη να μιλήσουμε με τους δικούς μας ανθρώπους και με όσους δεν προλαβαίναμε πιο πριν και εκφράζουμε πιο εύκολα τα συναισθήματά μας.

Σπίτι

Εκμεταλλευόμαστε τις δυνατότητες της τεχνολογίας

Αυτή την περίοδο η τεχνολογία μας έχει δώσει τις καλύτερες λύσεις σε όλους τους τομείς. Εξοικειωνόμαστε όσο περισσότερο γίνεται με τις δυνατότητές της και εργαζόμαστε από το σπίτι, πραγματικά σαν να είμαστε δίπλα στους συναδέλφους μας. Ενημερωνόμαστε διαρκώς για ό,τι συμβαίνει γύρω μας και κάνουμε τις αγορές μας και τις πληρωμές μας με ασφάλεια από το σπίτι μας. Ακόμα μ΄ ένα κλικ φέρνουμε πιο κοντά μας τα αγαπημένα μας πρόσωπα, παίζουμε online games και παρακολουθούμε μαθήματα, ταινίες και ό,τι άλλο μας ενδιαφέρει.

Σπίτι

Ενημερωνόμαστε και διαβάζουμε περισσότερο

Θέλουμε να ενημερωνόμαστε συνεχώς για ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο, ενώ λόγω της πληθώρας των ειδήσεων, φιλτράρουμε και αξιολογούμε περισσότερο όσα μαθαίνουμε. Κι έχουμε αρχίσει να διαβάζουμε! Από e-books, μέχρι κόμικς, περιοδικά και ξεχασμένα βιβλία  στη βιβλιοθήκη μας.

Στα κινεζικά η λέξη ‘κρίση’ γράφεται με δύο γράμματα. Το ένα σημαίνει κίνδυνος και το άλλο σημαίνει ευκαιρία. Είναι βέβαια λίγο περίεργο να αναφέρουμε τη λέξη ευκαιρία σε μια περίοδο πανδημίας. Ας εκμεταλλευτούμε όμως το χρόνο που έχουμε από την αναγκαστική παραμονή μας στο σπίτι και ας διατηρήσουμε κάποιες καλές μας συνήθειες, όταν με το καλό θα έχει περάσει αυτή η περίοδος.