Το «Προσκαλώ για καλό» επιστρέφει στα Social Media της Anytime και η Κατερίνα Ζαρίφη συναντάει τη Γεωργία Καλτσή, αθλήτρια του Παναθηναϊκού ΑμεΑ, που από το 2015, μετά από ένα τροχαίο ατύχημα κυκλοφορεί με αναπηρικό αμαξίδιο, χωρίς όμως αυτό το γεγονός να την κρατά μακριά από τα πράγματα που αγαπά. Η Γεωργία απολαμβάνει κάθε στιγμή της ζωής της, συνεχίζει τον αθλητισμό, προετοιμάζεται για τους επόμενους Παραολυμπιακούς Αγώνες και ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη «νευρολογία και αποκατάσταση». Σε μία πολύ όμορφη βόλτα από το Καλλιμάρμαρο μέχρι το Ζάππειο συζητούν για ένα θέμα πάντα επίκαιρο και σημαντικό, που δεν είναι άλλο από τη μετακίνηση των συνανθρώπων μας με κινητικά προβλήματα στην πόλη.

Παρόλο, που όπως αναφέρουν, η κατάσταση στην Ελλάδα έχει βελτιωθεί συγκριτικά με το παρελθόν, υπάρχουν ακόμη πολλές περιοχές στην Αθήνα που δεν είναι εύκολα προσβάσιμες και δε διευκολύνουν τις μετακινήσεις των ατόμων με κινητικά προβλήματα.

κινητικά προβλήματα

Η προσβασιμότητα όμως διευκολύνει σημαντικά τη ζωή των ανθρώπων με αναπηρία, ώστε να κυκλοφορούν με ασφάλεια και ελευθερία στον δρόμο, χωρίς να κινδυνεύουν και να είναι εκτεθειμένοι. Τα άτομα με κινητικές δυσκολίες έχουν τις ίδιες συνήθειες, ωράρια και επιθυμίες με όλους τους ανθρώπους. Είναι άνθρωποι δραστήριοι, κοινωνικοί, λειτουργικοί, ανεξάρτητοι, με την οικογένειά τους και θέλουν να κυκλοφορούν με ευκολία. Η μετακίνηση με αμαξίδιο είναι από μόνη της ιδιαίτερα δύσκολη, για αυτό και ο δρόμος και οι συνθήκες πρέπει να βοηθάνε σημαντικά!

Για να διευκολυνθεί η ζωή των ατόμων με περιορισμένη κινητικότητα χρειάζεται σωστή ενημέρωση και η συμβολή όλων μας! Όπως αναφέρει η Γεωργία, όποιος επιθυμεί μπορεί να ζητήσει βοήθεια στη σελίδα του Facebook: “Η αναπηρία είναι cool” ή στο Instagram στο cool crips, που με ενημερωτικό και χιουμοριστικό πολλές φορές χαρακτήρα γίνεται αναφορά σε επίκαιρα θέματα και στην καθημερινότητα των ατόμων με κινητικά προβλήματα.

Κι αυτή η εκπομπή του «Προσκαλώ για καλό», κλείνει με μία σημαντική προσφορά που κάνει η Anytime στο φιλανθρωπικό σωματείο ‘‘Η Αλκυόνη’’ που εξειδικεύεται και δραστηριοποιείται στον χώρο των ανθρώπων με νοητικές αναπηρίες καθώς και  κινητικά προβλήματα στην πόλη της Ναυπάκτου, από όπου κατάγεται και η Γεωργία.

Στην Anytime οραματιζόμαστε έναν κόσμο με μεγαλύτερη ασφάλεια και λιγότερα ατυχήματα στους δρόμους, έναν κόσμο καλύτερο για όλους, όπου οι άνθρωποι θα απολαμβάνουν με αισιοδοξία, ηρεμία και χαρά την καθημερινότητά τους. Για αυτό και όλες μας οι ενέργειες στρέφονται προς αυτήν την κατεύθυνση!

Παρακολούθησε την εκπομπή εδώ!😊