Με αφορμή τους εορτασμούς του Πάσχα, συνεργαστήκαμε με τη Foodon για να οργανώσουμε ένα δείπνο για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και να γνωρίσουμε νέους ανθρώπους.

Οι γιορτές είναι η καλύτερη ευκαιρία για να μοιράζουμε χαρά και δώρα. Ως Anytime αυτό το Πάσχα θέλαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Εμπνευστήκαμε από την ιδέα του Social Dining και ήρθαμε σε επαφή με την οργάνωση Foodon με σκοπό να οργανώσουμε ένα γεύμα αγάπης.

Τι ακριβώς κάναμε;

Με σύνθημά μας «Να βρείτε κάποιον να σας φροντίζει», αναλάβαμε την οργάνωση ενός δείπνου στο Foodon Social Dining το οποίο απευθυνόταν αποκλειστικά σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, τις οποίες και γνωρίσαμε. Όλοι μαζί βρεθήκαμε στα τραπέζια μας, γευματίσαμε και συζητήσαμε, αποκομίζοντας μία νέα και ιδιαίτερα πολύτιμη και δυνατή κοινωνική εμπειρία.

Το Social Dining είναι ένας χώρος όπου ο καθένας μπορεί να έχει μία γαστρονομική εμπειρία που διασυνδέει τη γεύση με την κοινωνική επαφή και την αλληλεγγύη.

Στιγμιότυπα από την ενέργειά μας μπορείτε να δείτε εδώ.

Το δικό μας δώρο

Ως Anytime θέλουμε να βρισκόμαστε πάντα δίπλα στον άνθρωπο και να στηρίζουμε κάθε νέα προσπάθεια και ξεκίνημα.

Επιπλέον, γιορτή χωρίς δώρα δεν γίνεται. Από την πλευρά μας θέλαμε να προσφέρουμε και κάτι επιπλέον.

Έτσι, προχωρήσαμε σε μία δωρεά αποκλειστικά για την ακαδημία μαγειρικής της Foodon, την πρώτη σχολή χωρίς δίδακτρα που βοηθά τα άτομα που έχουν ανάγκη να εκπαιδευτούν και να κάνουν μία νέα αρχή στον κλάδο της εστίασης. 

Ποια είναι η FoodOn;

Πρόκειται για μία οργάνωση που έχει ως σύνθημά της το «Τροφή για νέα αρχή».

Στόχος της είναι η ενδυνάμωση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων μέσα από το φαγητό και τη συνεύρεση των ανθρώπων γύρω από ένα τραπέζι.

Πιο συγκεκριμένα, μέσα από δράσεις και πρωτοβουλίες και βασιζόμενη πάντα σε έναν ολοκληρωμένο και βιώσιμο τρόπο, στοχεύει στη συμπερίληψη και στην ισότιμη απασχόληση των ευάλωτων ατόμων σε έναν κλάδο στον οποίο υπάρχουν άμεσες ευκαιρίες και κυρίως μακροχρόνια προοπτική.

Είμαστε περήφανοι για τους ανθρώπους που έχουν όνειρα και φροντίζουμε μέσα από συνεργασίες και την έμπρακτη στήριξη να τους παρέχουμε όλα όσα χρειάζονται. Σας ευχόμαστε καλό Πάσχα με υγεία, αγάπη και να βρείτε κάποιον να σας φροντίζει!