Φαίνεται πως με κάποιον τρόπο ο κινηματογράφος είναι σαν να μιλάει στη ζωή σου. Μέχρι και η αισθητική σου είναι συνδεδεμένη με τον κινηματογράφο. Βλέποντας ταινίες, θα έχεις διαπιστώσει πως αγαπάς ή μισείς αντικείμενα, σημεία ή styles. Ακόμα και τα σπίτια σε διάφορες ταινίες αποτελούν έμπνευση και παίζουν τον δικό τους πρωταγωνιστικό ρόλο. 

Εδώ σου έχουμε ετοιμάσει μία λίστα με σπίτια από ταινίες που έχουν λατρευτεί, ώστε να πάρεις ιδέες για το πώς θα διαμορφώσεις το δικό σου μέσα στο 2021!

 

Home Alone

σπίτια από ταινίες

Κάθε παιδί των 90s είχε όνειρο να ζει σε ένα σπίτι σαν αυτής της ταινίας. Μπορεί να μην είσαι πλέον παιδί, όμως αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να εγκαταλείψεις το όνειρό σου. Για να δημιουργήσεις ένα αντίστοιχο σπίτι θυμήσου τα χαρακτηριστικά του. Περιποιημένος κήπος με γκαζόν, κλασική διακόσμηση και ταπετσαρία. Βάλε τις δικές σου πινελιές και γύρνα πίσω στην πιο ανέμελη δεκαετία.

The Big Lebowski

Μπορεί να το θυμάσαι ως ένα από τα πιο «ανθρώπινα» σπίτια και ο λόγος είναι η ελάχιστη ακαταστασία του. Αν και σπάνιο για σπίτι ταινίας, η κατοικία του θρυλικού «dude» είχε μία έξυπνη δομή που ταιριάζει σε κάθε μικρό χώρο. Σαλόνι με μπαρ, ενωμένο με ένα μίνι γραφείο και δίπλα κουζίνα. Η έξυπνη λεπτομέρεια είναι το περσικό χαλί που δένει με τον καναπέ και σπάει τον κλασικό χαρακτήρα του.

σπίτια από ταινίες

Amelie

σπίτια από ταινίες

Η υπερομαντική πρωταγωνίστρια ήξερε από διακόσμηση. Τα «ζεστά χρώματα», τα πορτρέτα, ο φωτισμός και τα μεγάλα έπιπλα καθιστικού ήταν τα μυστικά που έκαναν το σπίτι αυτής της ταινίας να λατρευτεί. Εάν ζεις σε διαμέρισμα είναι μία ιδανική λύση για να δημιουργήσεις μία cosy ατμόσφαιρα. Α, μην ξεχάσεις να βάλεις και μία βιβλιοθήκη!

Iron Man

Σίγουρα είναι δύσκολο να έχεις την έπαυλη του Tony Stark, όμως μπορείς να κρατήσεις πολλά από το σπίτι της ταινίας Iron Man. Λειτουργίες smart house, κρυφός φωτισμός, εντοιχισμένα ηχεία και φυσικά minimal διακόσμηση. Αν είσαι λάτρης των gadgets ή του όμορφου καθαρού και απλού style, τότε ο Tony Stark σου δίνει μαθήματα αισθητικής.

Σπίτι από ταινία ή πραγματικότητα δεν έχει σημασία, μιας και όλοι αγαπούν τον χώρο τους το ίδιο. Μπορεί να διαφέρουν τα τετραγωνικά, οι ανάγκες, η αισθητική ή οτιδήποτε άλλο, όμως δεν παύει να είναι ο προσωπικός χώρος του καθενός.

Πριν κάνεις το resolution planning του 2021 σκέψου πόσο σημαντικό είναι το σπίτι σου για εσένα και πώς μπορείς να το προστατέψεις με τα μοναδικά προγράμματα ασφάλειας κατοικίας και περιεχομένου που σου προσφέρει η Anytime!