Μπορούμε να έχουμε ένα σπίτι με καθαρό και υγιεινό περιβάλλον με μερικές εξαιρετικά απλές και γρήγορε λύσεις. Ετοιμάσου για την αλλαγή που θα φέρει νέα διάθεση!

Ο χώρος μας εύκολα μπορεί να γίνει τοξικός και γεμάτος αρνητική ενέργεια, με αποτέλεσμα να μας φέρνει κακή διάθεση, αλλά και να εντείνει ζητήματα υγείας όπως οι αλλεργίες.

Υπάρχουν όμως τρόποι για να εξασφαλίσουμε ένα καθαρό και δίχως τοξικές ουσίες χώρο. Πάμε να τους δούμε!

Βγάζουμε τα παπούτσια μας

Ο πρώτος κανόνας είναι να κυκλοφορούμε με παντόφλες εντός του σπιτιού και όχι με τα παπούτσια μας. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζουμε πως μικρόβια και παθογόνα μένουν μακριά, ενώ παράλληλα επικίνδυνες ουσίες όπως ρύποι και χημικά δεν εισέρχονται στον χώρο μας.

Κάνουμε τακτικούς αερισμούς

Όσο ο καιρός μας το επιτρέπει, ανοίγουμε τα παράθυρα και φρεσκάρουμε τον αέρα. Μελέτες έχουν δείξει πως ο εσωτερικός αέρας μπορεί να γίνει μέχρι και πέντε φορές πιο μολυσμένος από τον εξωτερικό.

Μην φοράτε τα ρούχα απευθείας από το καθαριστήριο

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να τα βγάλετε από τη θήκη και να τα αφήσετε να αεριστούν για δύο τρεις μέρες, ιδανικά στο μπαλκόνι, αντί να μπουν ντουλάπα. Με αυτό τον τρόπο ξεφορτωνόμαστε το υπερχλωροαιθυλένιο, έναν διαλύτη που χρησιμοποιούν κατά το καθάρισμα και μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς, πονοκεφάλους και ζαλάδα.

Δες το υλικό στην κουρτίνα του μπάνιου

Πολλές φτιάχνονται από βινύλιο το οποίο περιέχει πτητικές οργανικές ενώσεις και δημιουργούν ότι και το υπερχλωροαιθυλένιο. Προτίμησε κουρτίνες μπάνιου που είναι από βαμβάκι, νάιλον ή πολυεστέρα.

Μην χρησιμοποιείς αεροζόλ

Απέφυγε στα καθαριστικά υπό τη μορφή spray και προτίμησε τα υγρά και τα αντιστατικά πανιά τα οποία δεν πετάνε τη σκόνη μακριά. Επιπλέον το ίδιο ισχύει και για τα παρασιτοκτόνα. Με αυτό τον τρόπο θα ταλαιπωρείσαι λιγότερο με ερεθισμούς στο αναπνευστικό.

Απέφυγε τα τεχνητά αποσμητικά

Προμηθεύσου φυσικό αρωματισμό για το σπίτι από mix αποξηραμένων φρούτων και αιθέρια έλαια και όχι τα συνθετικά αρώματα. Πολλά από αυτά περιέχουν επιβλαβείς ενώσεις.

Με αυτά θα έχεις ένα καθαρό και υγιεινό περιβάλλον. Με την ασφάλεια κατοικίας και περιεχομένου της Anytime όμως προστατεύεις το κτήριο, αλλά και τα αντικείμενά σου από πλήθος κινδύνων!