Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας που μένουν χαραγμένες για πάντα στη μνήμη μας, όπως το μελάνι όταν ποτίζει σε ένα κομμάτι ρούχο. Μπορεί να το τρίβεις και να το ξανά τρίβεις, αλλά να μην μπορεί να αφαιρεθεί και να μην καθαρίζει, αφήνοντας για πάντα το σημάδι του. Για να θυμάσαι ξανά και ξανά, κάθε φορά όταν το κοιτάς, τη στιγμή που έπεσε επάνω σου. Έτσι ακριβώς είναι και οι αναμνήσεις. Στιγμές, σταθμοί και επιτεύγματα που συνέβησαν στη ζωή μας και έμειναν για πάντα χαραγμένα στη μνήμη μας. Ανεξίτηλα, για να μην ξεθωριάζουν ποτέ, ώστε να μας θυμίζουν όλα όσα περάσαμε. Τις χαρές, τις λύπες, τις δυσκολίες, όλα αυτά τα βιώματα που μας καθόρισαν και δημιούργησαν το παζλ της ζωή μας.

σπίτι

Και κάθε κομμάτι αντιστοιχεί κάπου… άλλοτε στον τόπο, άλλοτε στον χρόνο ή στα πρόσωπα, συνθέτοντας την κεντρική εικόνα της στιγμής ή ακόμα καλύτερα της ζωής, με μια σταθερά αξία για όλους μας. Το σπίτι που μεγαλώσαμε… Το καταφύγιό μας για κάθε στιγμή. Το μέρος με τις προσωπικές μας πινελιές, ο χώρος που αισθανόμαστε ζεστασιά, μετά από μία δύσκολη μέρα. Ο χώρος που μαζεύεται η οικογένεια και μοιράζεται στιγμές.

σπίτι

Για μένα η καρδιά του σπιτιού είναι το σαλόνι. Είναι το μέρος που συνηθίζουμε να μαζευόμαστε όλοι μαζί. Εκεί παίζουμε με τα παιδιά, εκεί χουχουλιάζουμε στον καναπέ. Εκεί είναι το τελείωμα μετά τις δύσκολες μέρες, βλέποντας ταινίες. Με τα ups και τα downs μας.

Και μπορεί το σπίτι μας να είναι η ασφάλειά μας, όμως είναι κάτι παραπάνω από μία απλή στέγη και τοίχους. Είναι αυτές οι μολυβιές που γράφτηκαν από τα μικρά χεράκια στους κατάλευκους τοίχους. Είναι οι μυρωδιές από το κυριακάτικο τραπέζι. Είναι όλα όσα αγαπάμε, κρυμμένα σαν φυλαχτά μέσα σε ένα κουτάκι… το σπίτι μας.

σπίτι

Όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει η στιγμή…

Τα πάντα γύρω μας αλλάζουν και μαζί αλλάζουμε κι εμείς. Τίποτα δε μένει ίδιο, όλα μεταβάλλονται. «Tα πάντα ῥεῖ». Με αυτό το γνωμικό θέλησε ο Ηράκλειτος να τονίσει τη ροή της φύσης. Δεν είναι λίγες οι φορές άλλωστε που η φύση έδειξε ότι η σταθερότητα και βεβαιότητα κλονίζεται σε μια στιγμή. Ακραία καιρικά φαινόμενα, κάνουν την εμφάνισή τους. Έντονη σεισμική δραστηριότητα, συχνές πλημμύρες, ξηρασίες, καταιγίδες και έντονα κύματα καύσωνα, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, φέρνουν την ανθρωπότητα αντιμέτωπη με το αναπάντεχο.

Επειδή λοιπόν μόνο ο χρόνος ξέρει πόσο σημαντική είναι η αγάπη που έχουμε για όλα αυτά που δημιουργήσαμε, ας μην αφήσουμε τη στιγμή να τα γκρεμίσει