Η ζωή μας αλλάζει με ταχύτατους ρυθμούς και μαζί με αυτήν αλλάζει και το κλίμα της γης. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε η κλιματική αλλαγή είναι μία πολύ μεγάλη απειλή για τον πλανήτη μας. Είναι μία κρίση που έχει άμεσο αντίκτυπο τόσο στο περιβάλλον, όσο και στη ζωή μας.

Kαθημερινά βιώνουμε τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Έντονες και ακραίες φυσικές καταστροφές που συμβαίνουν ολοένα και πιο συχνά, πλημμύρες, θύελλες, πυρκαγιές, σκληροί χειμώνες, αλλά και παρατεταμένοι καύσωνες είναι μερικά από αυτά τα φαινόμενα που αντιμετωπίζουμε. Οι αιτίες της κλιματικής αλλαγής είναι πολλές και όλοι μας γνωρίζουμε πως για να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον, χρειάζεται να αλλάξουμε μικρές συνήθειες της καθημερινότητάς μας.

Ένας από τους τομείς που συμβάλλουν στη ρύπανση του περιβάλλοντος είναι οι μεταφορές. Πιο συγκεκριμένα, η εκτεταμένη χρήση των αυτοκινήτων εντείνει καθημερινά το πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, επηρεάζοντας την ποιότητα της ζωής μας. Αρκετοί από εμάς έχουμε στραφεί σε άλλους τρόπους μετακίνησης, που κάνουν καλό στην υγεία μας, όπως το περπάτημα, το ποδήλατο ή τα πατίνια, αν έχουμε να διανύσουμε μικρές αποστάσεις.

Επειδή όμως σε πολλές περιπτώσεις είναι δύσκολο να εγκαταλείψουμε την ευκολία και την άνεση που μας προσφέρει το όχημά μας, έχουμε αρχίσει να αναζητούμε πιο «πράσινες» κι εναλλακτικές επιλογές που μας υπόσχονται ένα αισιόδοξο μέλλον.

Μία από αυτές τις επιλογές λοιπόν, είναι το Short Drive της Anytime, το 1ο πράσινο πρόγραμμα ασφάλισης αυτοκινήτου στην Ελλάδα, που μας δίνει την ευκαιρία να περιορίσουμε τη χρήση του αυτοκινήτου μας, συμβάλλοντας ενεργά στη βιωσιμότητα του πλανήτη, εξοικονομώντας παράλληλα χρήματα από την ασφάλισή του.

Πώς λειτουργεί το Short Drive;

Η καινοτομία του πράσινου προγράμματος ασφάλισης αυτοκινήτων Short Drive είναι ότι συνδέεται με τα χιλιόμετρα που διανύουμε με το αυτοκίνητό μας. Είναι ο ιδανικός τρόπος ασφάλισης για όλους εμάς που χρησιμοποιούμε λιγότερο το αυτοκίνητό μας, για κοντινές αποστάσεις, ή επιλέγουμε άλλους τρόπους μετακίνησης στην καθημερινότητά μας κι επιθυμούμε να ασφαλιστούμε με βάση την απόσταση που κάνουμε.

Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζουμε μία πιο δίκαιη τιμολόγηση και οικονομικότερα ασφάλιστρα, αντισταθμίζοντας παράλληλα το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα.

Γιατί το Short Drive είναι φιλικό προς το περιβάλλον;

Η Anytime μέσω διεθνών πρότυπων υπολόγισε τους εκπεμπόμενους ρύπους των αυτοκίνητων που είναι ασφαλισμένα στο πρόγραμμα Short Drive και τους αντισταθμίζει, πραγματοποιώντας ωφέλιμα περιβαλλοντικά έργα, τα οποία έχουν θετικό αντίκτυπο στον πλανήτη. Με αυτόν τον τρόπο, οι μετακινήσεις των οχημάτων που διαθέτουν το «πράσινο» πρόγραμμα ασφάλισης Short Drive, θεωρούνται «κλιματικά ουδέτερες» για όλη τη διάρκεια της ασφαλιστικής τους κάλυψης.

Όπως φαίνεται λοιπόν το σύνολο των συγκεκριμένων αυτοκινήτων ανέρχεται στα 11.369 και μάλιστα το 68% αυτών κυκλοφορεί στην Αθήνα, δηλαδή σε μία πόλη, που είναι ήδη περιβαλλοντικά επιβαρυμένη από την ευρεία χρήση των αυτοκινήτων. Από αυτά το 40% κυκλοφορεί καθημερινά, αλλά με περιορισμένο αριθμό χιλιομέτρων, διανύοντας περίπου 18 χλμ. τη μέρα. Αν λοιπόν αυτά τα οχήματα κυκλοφορούσαν με την ίδια συχνότητα, όπως και τα υπόλοιπα, το μέγεθος των εκπεμπόμενων ρύπων θα ήταν πολύ μεγαλύτερο, απειλώντας σημαντικά την αλλαγή του κλίματος κι αυξάνοντας τη θερμοκρασία λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου που προκαλείται από τη συγκέντρωση των βασικών αερίων του θερμοκηπίου.

Όπως καταλαβαίνουμε είναι σημαντικό κι απαραίτητο για εμάς, αλλά και για το μέλλον των παιδιών μας να αναλάβουμε το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί για την προστασία του πλανήτη μας. Γιατί είναι το σπίτι, που μας φιλοξενεί και που επιθυμούμε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε σε αυτό, δημιουργώντας ένα βιώσιμο κατάλυμα.

Και επιλέγοντας ένα ωφέλιμο, «πράσινο» πρόγραμμα ασφάλισης αυτοκινήτου, όπως το Short Drive, έχουμε τη δυνατότητα να απολαμβάνουμε πιο βιώσιμες μετακινήσεις, δημιουργώντας ταυτόχρονα ένα καλύτερο αύριο.