Από την 01/10/2018 ενεργοποιείται ο Νόμος 4530/2018, σύμφωνα με τον οποίο προβλέπεται πρόστιμο €150 για τους ιδιοκτήτες οχημάτων που έχουν καθυστερήσει να περάσουν ΚΤΕΟ, για περισσότερο από 6 μήνες.

Το πρόστιμο θα επιβάλλεται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ενώ θα βεβαιώνεται ταμειακά από τη φορολογική διοίκηση. Αυτό σημαίνει ότι ο ιδιοκτήτης του οχήματος που παρέλειψε τον τεχνικό έλεγχο, θα ενημερώνεται για το πρόστιμο, από τον προσωπικό του λογαριασμό που διατηρεί στο Taxisnet.

Ο εντοπισμός των οχημάτων θα πραγματοποιείται μέσω ηλεκτρονικής διασταύρωσης της βάσης δεδομένων των οχημάτων που έχουν περάσει ΚΤΕΟ, την οποία διατηρεί το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο πρόστιμο σε συνδυασμό με τα ισχύοντα πρόστιμα των εκπρόθεσμων ελέγχων που καλείται να πληρώσει ο ιδιοκτήτης στο ταμείο του ΚΤΕΟ, μπορεί να αυξήσουν κατά πολύ το τελικό ποσό.

Η Anytime, ειδικά για τους πελάτες της και σε συνεργασία με το Ι.ΚΤΕΟ ΚΟΜΒΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ, έχει εξασφαλίσει προνομιακή τιμή στον τεχνικό έλεγχο των οχημάτων:

  • Για Ι.Χ επιβατικά οχήματα: €42 μαζί με κάρτα καυσαερίων
  • Ι.Χ φορτηγό έως 3,5 τόνους: €48 μαζί με κάρτα καυσαερίων

Η διαδικασία είναι απλή:

  • Μπες στο Anytime Club
  • Επίλεξε την προσφορά Ι.ΚΤΕΟ, εκτυπώνοντας το ειδικό κουπόνι.
  • Εξαργύρωσε το ειδικό κουπόνι στο Ι. ΚΤΕΟ ΚΟΜΒΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ