Το υπουργείο Οικονομικών, ολοκληρώνοντας τους απαραίτητους ηλεκτρονικούς ελέγχους, θέτει σε εφαρμογή τη νομοθεσία για τα ανασφάλιστα οχήματα. Σύντομα, όσοι δεν έχουν ασφαλίσει το αυτοκίνητό τους  θα ενημερώνονται γραπτώς με επιστολή από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, ότι πρέπει να ασφαλίσουν το όχημά τους εντός 8 ημερών από τη στιγμή που λάβουν τη σχετική ειδοποίηση.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ασφάλιση είναι να καταβληθεί πρώτα παράβολο €250 υπέρ του Δημοσίου. Στη συνέχεια, οι ιδιοκτήτες των ανασφάλιστων οχημάτων πρέπει να το προσκομίσουν, μαζί με την ειδοποιητήρια επιστολή που έλαβαν από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, στην ασφαλιστική εταιρία της επιλογής τους, για την έκδοση ασφαλιστηρίου συμβολαίου.

Σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες των ανασφάλιστων οχημάτων δεν προβούν στις παραπάνω κινήσεις, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα αποστέλλει τα στοιχεία τους στο Αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής τους για την επιβολή προστίμου. Το πρόστιμο για ανασφάλιστα δίκυκλα θα ανέρχεται στα €250, για επιβατικά αυτοκίνητα στα €500 και για φορτηγά στα€1.000. Παράλληλα με το τσουχτερό πρόστιμο, οι οδηγοί, ιδιοκτήτες των ανασφάλιστων οχημάτων δεν πρόκειται να αποφύγουν την αφαίρεση πινακίδων, άδειας κυκλοφορίας και διπλώματος για 6 μήνες.

Αν ένα ανασφάλιστο όχημα προκαλέσει ζημιά σε άλλο ασφαλισμένο όχημα, τότε ο νόμος προβλέπει αφαίρεση πινακίδων για 2 χρόνια,  αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας,  ποινικές κυρώσεις και τα παραπάνω χρηματικά πρόστιμα.

Για την επιστροφή των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας χρειάζεται η προσκόμιση του Ασφαλιστηρίου συμβολαίου. Για να επιστραφεί η άδεια ικανότητάς οδηγού πριν την χρονική διάρκεια που ορίζεται σύμφωνα με τα παραπάνω, χρειάζεται:

  • να πληρωθεί το αντίστοιχο διοικητικό πρόστιμο.
  • η επίδειξη του Ασφαλιστηρίου συμβολαίου.

Γιατί λοιπόν, να πληρώνεις πρόστιμο όταν η ασφάλεια κοστίζει λιγότερο;

Η Anytime διαθέτει ολοκληρωμένα προγράμματα ασφάλισης για το όχημά σας.

  • Μπες στο www.anytime.gr και πάρε τιμή
  • Επίλεξε ένα από τα ολοκληρωμένα προγράμματα της Anytime
  • Λάβε το συμβόλαιο στο e-mail σου σε 1 λεπτό

Ασφαλίσου γρήγορα και οικονομικά μόνο από €13 το μήνα και με άτοκες δόσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες μπες στο www.anytime.gr