Η πρωτοβουλία μας «Save the Day» που αφορά την ασφαλή οδήγηση, έντυσε συρμούς του Αττικού Μετρό με μηνύματα. Ποια είναι τα επόμενα βήματα που σώζουν ζωές;

Ως Anytime έχουμε ως αποστολή μας να συμβάλουμε συνεχόμενα με διάφορες δράσεις για έναν ασφαλέστερο κόσμο. Μία από τις τελευταίες και αρκετά πετυχημένες πρωτοβουλίες μας είναι η «Save the Day».

Τι είναι το «Save the Day»;

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των πολιτών που εστιάζει στη μείωση των ατυχημάτων με στόχο τη μηδενική απώλεια ζωών στους δρόμους. Η αρχή έγινε μέσα από τη συνεργασία με τη σχολή ασφαλούς οδήγησης Driving Academy, όπου παρείχαμε στους πελάτες μας ειδικά σεμινάρια με στόχο να αλλάξουν τις καθημερινές κακές συνήθειες στον δρόμο και να υιοθετήσουν μία θετική οδηγική κουλτούρα.

Επόμενη στάση, η ασφάλεια!

Το θετικό feedback και τα εξαιρετικά ικανοποιητικά αποτελέσματα μας έδωσαν το κίνητρο να επεκτείνουμε τη «Save the Day» και να δημιουργήσουμε μία καμπάνια ενημέρωσης για τους επιβάτες του Αττικού Μετρό. Έτσι ντύσαμε το εσωτερικό των συρμών των γραμμών 2 και 3 με δυνατά μηνύματα που αφορούν αιτίες ατυχημάτων όπως η υπνηλία, η βιασύνη, η χρήση του κινητού και η κατανάλωση αλκοόλ σε μία βραδινή έξοδο. 

Στόχος μας ήταν να διαβαστούν από όσο περισσότερο κόσμο γινόταν, καθώς το Μετρό εξυπηρετεί καθημερινά πάνω από ένα 1 εκατομμύριο πολίτες με πολλούς από αυτούς να είναι ήδη οδηγοί, ενώ άλλοι να σχεδιάζουν να ξεκινήσουν να γίνουν στο άμεσο μέλλον. 

Τι θέλαμε να πετύχουμε;

Με αυτό τον τρόπο θέλαμε να δείξουμε στο επιβατικό κοινό πως η επιλογή χρήσης του Μετρό σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι κάτι πολύ παραπάνω και στην πραγματικότητα αποτρέπει χιλιάδες ατυχήματα. Ενθαρρύναμε την ευσυνείδητη επιλογή τους να επιλέξουν την ασφάλεια, ενώ ταυτόχρονα βάλαμε στο επίκεντρο τα απλά καθημερινά πράγματα που αποτελούν και τις συχνότερες αιτίες για τα τροχαία ατυχήματα.

Ποια είναι τα επόμενα βήματα;

Κάτω από την ομπρέλα της «Save the Day» θα διενεργηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα σχετικά με την οδική ασφάλεια για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, επιπλέον ενημερωτικές καμπάνιες στα social media και νέες αποκλειστικές υπηρεσίες για τους ασφαλισμένους πελάτες της Anytime με στόχο την πρόληψη και τη μείωση των τροχαίων.