Εσύ γνώριζες πώς το τακτοποιημένο σπίτι έχει άμεση επίδραση στην ψυχική υγεία και την συναισθηματική κατάσταση; Φτιάξει τη διάθεσή σου με λίγο συμμάζεμα!

Και όμως ο προσωπικός μας χώρος έχει άμεση επίδραση στη διάθεσή μας, αλλά και στην ψυχολογία μας. Πάμε να δούμε πως η ακαταστασία επιδρά πάνω μας και τι μπορούμε να κάνουμε όταν συμμαζεύομε και οργανώνουμε τον χώρο μας! 

Τι μας κάνει η ακαταστασία

Ζώντας σε έναν χώρο γεμάτο ακαταστασία βιώνουμε κυρίως αρνητικά συναισθήματα.

Σειρά ερευνών έχει καταλήξει πως όταν υπάρχει έντονη αποδιοργάνωση σε έναν χώρο οι άνθρωποι αρχίζουν να παρουσιάζουν συμπτώματα υψηλού στρες, άγχος, μορφές εξουθένωσης και τάσεις για κατάθλιψη.

Επιπλέον κάποιοι βλέπουν μία σύνδεση με δυσχέρεια σε άλλους τομείς των ζωών μας όπως οι διαπροσωπικές σχέσεις και τα οικονομικά μας.

Τέλος η ακαταστασία ενδέχεται να μας αποσπάει την προσοχή και να έχουμε αδυναμία συγκέντρωσης.

Τι πρέπει να κάνω;

Αρχικά δεν χρειάζεται να τρομάζεις. Φάσεις με λίγη ακαταστασία στο σπίτι τις περνάμε όλοι και είναι φυσικό.

Το πρόβλημα ξεκινά όταν αυτές δεν είναι παροδικές και τείνουν να γίνονται η καθημερινότητά μας.

Το καλύτερο είναι να συμμαζέψεις το σπίτι προτού ξεκινήσει ένα αίσθημα πνιξίματος ή έντονης διαφυγής από το ακατάστατο περιβάλλον.

Παρακάτω μερικοί τρόποι για να νιώσεις καλύτερα:

Καθαρή κουζίνα

Οργάνωσε τα ράφια και τα ντουλάπια σου, ενώ φρόντισε να μην αφήνεις ποτέ άπλυτα πιάτα. Η καθαρή κουζίνα μας δίνει κίνητρα να κάνουμε καλύτερες διατροφικές επιλογές και να μαγειρεύομε πιο υγιεινά γεύματα τακτικότερα!

Τακτοποιημένο υπνοδωμάτιο

Μία συμμαζευμένη κρεβατοκάμαρα εξασφαλίζει έναν βαθύτερο και καλύτερο ύπνο, ενώ παράλληλα μας βοηθά να χαλαρώνουμε πολύ γρηγορότερα.

Έρευνες έχουν δείξει πως οι άνθρωποι που στρώνουν το κρεβάτι τους καθημερινά, έχουν 19% μεγαλύτερες πιθανότητες να αποκοιμηθούν γρηγορότερα.

Συγυρισμένο σαλόνι

Ένα σαλόνι που είναι μαζεμένο μας κάνει πιο εξωστρεφείς και μας τονώνει την αυτοπεποίθηση.

Επιπλέον τα λιγότερα πράγματα στον χώρο μας βοηθούν να συγκεντρωνόμαστε ευκολότερα και να ολοκληρώνουμε εργασίες, διάβασμα ή κάποιο χόμπι.

Τέλος το καθαρό και επιμελημένο σαλόνι θα το απολαύσουμε μαζί με τις παρέες μας!

Έφτασε η ώρα να σηκωθείς και να κάνεις δουλειές! Ενδιάμεσα κάνε όμως και ένα διάλειμμα για να ολοκληρώσεις και κάτι εξίσου σημαντικό, την ασφάλεια κατοικίας της Anytime η οποία προσφέρει πλήθος καλύψεων και σε προστατεύει με ελάχιστα χρήματα!