Τη δεκαετία του 1970 μιλούσαν για computer art, στη συνέχεια για multi media art, και στις μέρες μας πλέον συζητάμε για new media art. Η ψηφιακή τέχνη έχει μπει με πολλούς τρόπους στη ζωή μας και το παιχνίδι της ψηφιακής δημιουργίας μόνο ως αποκαλυπτικό μπορεί να χαρακτηριστεί.

Δεν χρειάζεται να είσαστε ειδήμονες για να παρακολουθήσετε το 11th Athens Digital Arts Festival, που θα πραγματοποιηθεί στις 21-24/5, στο ιστορικό κέντρο, στη Διπλάρειο Σχολή αλλά και στις πλατείες Αγίας Ειρήνης και Μοναστηρακίου.

Κάθε άλλο… Το φεστιβάλ αφορά όλους και ανοίγει ένα παράθυρο στο μέλλον. Μέσα από διαδραστικά και διαδικτυακά έργα, οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις και περφόρμανς, video art και animation οι συμμετέχοντες δημιουργοί παρουσιάζουν τις συνθήκες του ψηφιακού κόσμου, την υποδομή των σύγχρονων πόλεων και δικτύων και τις νέες τεχνολογίες. Σε μια εποχή που οι τεχνολογίες δικτύου και επικοινωνίας έχουν μεταβάλει τη σχέση μας με το δημόσιο χώρο, μέσα από το φετινό του θέμα «Public Space_s», το φεστιβάλ επιχειρεί να διερευνήσει την έννοια του δημόσιου στο ψηφιακό και στο αστικό περιβάλλον.

Συντονιστείτε μαζί του…