Εάν έχεις μπει στη διαδικασία να κάνεις έρευνα αγοράς για σπίτι στο ενοίκιο, θα έχεις ήδη διαπιστώσει πως υπάρχουν πολλές επιλογές, όμως δύσκολα βρίσκεις μία που σου ταιριάζει.

Είναι η τιμή; Η περιοχή; Τα τετραγωνικά; Όλο κάποιο πρόβλημα εντοπίζεις. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να εντάξεις τα 5 παρακάτω σημαντικά κριτήρια, ώστε να βρεις το ιδανικό σπίτι στο ενοίκιο!

Να είναι διαμπερές

σπίτι στο ενοίκιο

Ο χώρος στον οποίο μένεις θα πρέπει να είναι φωτεινός και ευάερος, για να έχεις καλή ψυχολογία. Απόφυγε εσωτερικά διαμερίσματα που μετά βίας έχουν λίγο φως και δεν αερίζονται, όσο δελεαστικά κι αν φαίνονται. Μένοντας για καιρό σε ένα τέτοιο σπίτι θα καταλάβεις πόσο σημαντικό είναι το φυσικό φως, αλλά και ο αερισμός για το θέμα της υγρασίας.

Να έχει αλουμινένια κουφώματα

σπίτι στο ενοίκιο

Πολλά σπίτια στο ενοίκιο έχουν ακόμα ξύλινα παράθυρα. Αυτό σημαίνει πως με το πρώτο κρύο ο χώρος τους θα παγώνει αμέσως. Άρα για να μην πληρώνεις όσα γλίτωσες από το ενοίκιο στο ρεύμα, φρόντισε εξαρχής να υπάρχουν αλουμινένια κουφώματα τα οποία λειτουργούν μονωτικά χειμώνα καλοκαίρι.

Να βολεύει

Μπορεί να βρεις εύκολα καλές τιμές σε σπίτια τα οποία δεν έχουν χώρους parking ή δεν είναι κοντά σε ΜΜΜ. Είναι φτηνά, γιατί πολύ απλά δε βολεύουν και δεν τα θέλει κανείς. Ένα σπίτι στο ενοίκιο θα πρέπει να σε εξυπηρετεί στην καθημερινότητά σου, ώστε να μη χάνεις χρόνο σε κάθε σου μετακίνηση.

Να έχει γίνει συντήρηση

σπίτι στο ενοίκιο

Σκέψου να μπεις σε ένα νέο σπίτι και μετά από μερικούς μήνες να δημιουργηθεί κάποια ζημιά στα ηλεκτρολογικά, όπως ένα βραχυκύκλωμα ή στα υδραυλικά, όπως μία πλημμύρα. Απόκλεισε παλιά σπίτια στο ενοίκιο τα οποία δεν έχουν ανακαινιστεί και δεν έχουν συντηρηθεί. Αυτό που χρειάζεσαι είναι ένας χώρος ασφαλής για το περιεχόμενό σου, αλλά και για εσένα.

Να έχει πόρτα ασφαλείας

Η πόρτα ασφαλείας είναι ένα μεγάλο plus για την ασφάλεια του σπιτιού σου. Φρόντισε το σπίτι που θα διαλέξεις να έχει πόρτα ασφαλείας, αλλά να κάνεις και μία ασφάλεια περιεχομένου σπιτιού Anytime, για να προστατεύεις την περιουσία σου με τον καλύτερο τρόπο. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα καλύπτει συσκευές, έπιπλα, ρούχα και άλλα αντικείμενα από φωτιά, έκρηξη, πλημμύρα, κλοπή ή άλλες ζημιές που μπορεί να προκύψουν στο περιεχόμενο του σπιτιού σου!