Ο Σεπτέμβρης είναι μήνας για αλλαγές και νέα ξεκινήματα! Οι διακοπές τελειώνουν, τα παιδιά επιστρέφουν στα σχολεία, οι φοιτητές ψάχνουν για νέο σπίτι κι ετοιμάζονται να ξεκινήσουν τη σχολή τους, ενώ πολλοί από εμάς προτιμούμε να μετακομίσουμε τη συγκεκριμένη περίοδο, θέλοντας να αποφύγουμε την αφόρητη ζέστη του καλοκαιριού, αλλά και το κρύο του χειμώνα.

Αν λοιπόν έχει έρθει αυτή η ώρα και για σένα και είσαι στη φάση που ψάχνεις το επόμενό σου σπίτι, έχουμε κάποια χρήσιμα tips που θα σε βοηθήσουν στην επιλογή σου.

σπίτι

Τα τετραγωνικά έχουν σημασία

Ξεκινάμε από κάτι πολύ βασικό! Είναι πολύ σημαντικό να βρεις ένα σπίτι που να καλύπτει τις πραγματικές σου ανάγκες. Για παράδειγμα, καλό θα ήταν να αποφύγεις να νοικιάσεις ένα μεγαλύτερο σπίτι από αυτό που πραγματικά χρειάζεσαι, γιατί όσο ωραίο κι ευρύχωρο κι αν σου φαίνεται αρχικά, ίσως μελλοντικά να μετανιώσεις για την απόφασή σου, ειδικά όταν θα έρχεται η στιγμή να το καθαρίζεις και ακόμα περισσότερο να το ζεσταίνεις.

σπίτι

Το πρωί είναι αλλιώς

Αν έχεις τη δυνατότητα, είναι προτιμότερο να δεις από κοντά το σπίτι που θέλεις να νοικιάσεις και καλύτερα πρωινές ώρες, που θα μπορείς να το παρατηρήσεις πιο προσεκτικά και να τσεκάρεις πιθανές επιδιορθώσεις που θα χρειαστούν πριν μπεις.

σπίτι

Η καινούρια σου γειτονιά

Άλλος ένας βασικός παράγοντας για την επιλογή σου είναι η περιοχή που θα μετακομίσεις. Φρόντισε η νέα σου γειτονιά να είναι κοντά στη σχολή σου, στη δουλειά ή σε κάποιο σχολείο, αν έχεις παιδιά, και φυσικά σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Κάνε μία βόλτα στη γύρω περιοχή, για να δεις αν μπορείς να έχεις πρόσβαση σε βασικές ευκολίες, όπως σούπερ μάρκετ, φούρνος, μαγαζιά κ.α. και αν έχεις δικό σου αυτοκίνητο, έλεγξε αν υπάρχουν κενές θέσεις parking, σε περίπτωση που το σπίτι δεν έχει δικό του.

σπίτι

Με τη θέρμανση τι γίνεται;

Ειδικά φέτος είναι πολύ σημαντικό να διευκρινίσεις τι είδους θέρμανση έχει το σπίτι. Κεντρική ή αυτόνομη, πετρέλαιο ή φυσικό αέριο; Αν έχει κεντρική, ρώτα τον ιδιοκτήτη αν οι υπόλοιποι ένοικοι πληρώνουν το μερίδιο που τους αναλογεί ή θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις κάποιο κλιματιστικό;

Κάνε έναν γενικό έλεγχο

Έλεγξε αν έχει καινούρια ή παλιά κουφώματα το σπίτι, για να καταλάβεις πόσο καλά θερμομονωμένο είναι. Ρώτα αν υπάρχει κάποιο θέμα με τα υδραυλικά, καθώς και αν λειτουργούν σωστά οι πρίζες του σπιτιού ή χρειάζονται κάποια επιδιόρθωση πριν μετακομίσεις.

Κι όταν με το καλό βρεις το σπίτι που επιθυμείς και ξεμπερδέψεις με τη μετακόμιση, προστάτευσε τα αντικείμενα του σπιτιού σου με μία ασφάλεια περιεχομένου Anytime. Σε πολύ προσιτή τιμή, μπορείς να ασφαλίσεις τις συσκευές, τα έπιπλα, τον ηλεκτρονικό και οικιακό σου εξοπλισμό και να ξέρεις πως ό,τι κι αν συμβεί, θα είναι και πάλι όπως πριν!