Το έχουμε ζήσει σχεδόν όλοι. Έχει έρθει η ώρα να αλλάξεις σπίτι και ψάχνεις για νέο. Και συνήθως ξεκινάει κάπως έτσι. Έχεις δει κάποιο που σου αρέσει, αλλά είναι λίγο πιο μικρό και δεν ξέρεις, αν όντως θα βολευτείς. Και το σκέφτεσαι… Να το κλείσεις και να μετακομίσεις μια ώρα γρηγορότερα ή να περιμένεις μήπως βρεις κάτι καλύτερο.

Τι χρειάζεται λοιπόν να προσέξεις για να μην κάνεις κάποιο λάθος στην επιλογή του νέου σου σπιτιού και μελλοντικά το μετανιώσεις; Έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω τα 5 πιο σημαντικά κριτήρια, ώστε να βρεις το ιδανικό σπίτι για σένα!

Περιοχή

Είναι ίσως το πιο σημαντικό κριτήριο, πριν πάρεις τη μεγάλη απόφαση! Ποια ή ποιες περιοχές σε εξυπηρετούν καλύτερα, ώστε να μένεις κοντά στη δουλειά ή στη σχολή σου και να μην τρως τον χρόνο σου σε διαδρομές. Επίσης, η γειτονιά σου έχει ό,τι χρειάζεσαι; Δηλαδή καφέ, φούρνο, σούπερ μάρκετ, φαρμακείο, όλα τα μέρη που μπορεί να πετάγεσαι συχνά πυκνά για ψώνια. Είναι ήσυχή ή «φασαριόζικη»; Βρίσκεις εύκολα parking, αν δε διαθέτει το σπίτι που πρόκειται να νοικιάσεις ή να αγοράσεις; Υπάρχουν σχετικά κοντά πάρκα για τρέξιμο ή ποδήλατο;

νέο σπίτι

Συγκοινωνία

Ακόμα κι αν έχεις το δικό σου μέσο μεταφοράς, όσο πιο κοντά είναι ένα σπίτι σε ΜΜΜ, τόσο το καλύτερο, γιατί κάποια στιγμή θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις Μετρό, τρένο ή κάποιο λεωφορείο και πραγματικά βολεύει να είναι κοντά σου.

νέο σπίτι

Θέρμανση

Χρειάζεται να ενημερωθείς τι είδους θέρμανση έχει. Πετρέλαιο, αέριο ή κλιματιστικό; Κεντρική ή αυτόνομη θέρμανση; Αν έχει πετρέλαιο, οι υπόλοιποι ένοικοι συμφωνούν να ανάβουν το καλοριφέρ ή θα αντιμετωπίζεις τέτοιου είδους προβλήματα; Τσέκαρε ακόμη αν έχει αλουμινένια κουφώματα, που λειτουργούν μονωτικά χειμώνα και καλοκαίρι.

νέο σπίτι

Συντήρηση

Κανένας μας δε θέλει να μπει σε ένα σπίτι και μετά από λίγο καιρό να δημιουργηθεί κάποια ζημιά στα ηλεκτρολογικά ή στα υδραυλικά. Για αυτό και είναι πολύ σημαντικό να αποκλείσεις παλιά σπίτια που δεν έχουν ανακαινιστεί ή συντηρηθεί σωστά.

νέο σπίτι

Να είναι διαμπερές

Ένας φωτεινός χώρος αλλάζει την ψυχολογία και σου φτιάχνει τη διάθεση. Απόφυγε διαμερίσματα με λίγο φως, ακόμη κι αν είναι πιο προσιτά στην τιμή, γιατί δεν αερίζονται σωστά και μελλοντικά μπορεί να εμφανίσουν προβλήματα υγρασίας.

Η ενοικίαση, η αγορά και η πώληση ενός σπιτιού δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση. Χρειάζεται αρκετός προσωπικός χρόνος και πολλές φορές δε βρίσκεις και το σπίτι που πραγματικά θέλεις. Ευτυχώς όμως που η Prosperty κάνει τα πράγματα πολύ απλά για σένα! Γιατί στην online πλατφόρμα της Prosperty κάθε ενοικιαστής ή αγοραστής βρίσκει εύκολα και γρήγορα το σπίτι που χρειάζεται και στην περιοχή που θέλει.

Kαι για ακόμα περισσότερη σιγουριά και ευκολία στην Anytime συνεργαζόμαστε με την Prosperty και προσφέρουμε προγράμματα ασφάλισης, κατάλληλα για ενοικιαστές, αλλά και για ιδιοκτήτες.

Τα ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα είναι:

Ασφάλιση κατοικίας: Ασφαλίζεις σε πολύ προσιτή τιμή το κτίριο του σπιτιού σου, το περιεχόμενό σου ή και τα δύο για φωτιά, έκρηξη, θραύση τζαμιών, καιρικά φαινόμενα, διαρροή σωληνώσεων, σεισμό και κάθε απρόοπτη καθημερινή ζημιά.

Νομική προστασία οικογενειάρχη & εκμισθωτή: Καλύπτουμε τις δικαστικές και εξώδικες δαπάνες, σε περίπτωση που συμβεί κάτι στο σπίτι που ζεις ή νοικιάζεις σε κάποιον τρίτο.

Απώλεια Μισθωμάτων: Αποζημιώνουμε την απώλεια των ενοικίων σου σε περίπτωση που χρειαστεί να βρεις νέο ενοικιαστή. Καλύπτονται ενοίκια 3 μηνών για το διάστημα αναζήτησης νέου ενοικιαστή.

Σε συμφέρει λοιπόν να αναζητήσεις το νέο σου σπίτι στην πλατφόρμα της Prosperty και να επιλέξεις το πρόγραμμα της Anytime που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου, για να νιώθεις την ασφάλεια και σιγουριά που χρειάζεσαι.