Η υποδοχή ενός σκύλου στο σπίτι φέρνει απίστευτη χαρά σε μικρούς και μεγάλους, αλλά και την ανάγκη για μερικές προετοιμασίες, ώστε ο νέος μας φιλοξενούμενος να νιώσει γρήγορα άνετα και οικεία με το σπιτικό του. Όσο πιο καλή είναι η προετοιμασία μας, τόσο πιο γρήγορος και ομαλός θα είναι ο εγκλιματισμός του κατοικίδιού μας στο νέο του σπίτι.

Ορίστε λοιπόν μερικές χρήσιμες συμβουλές:

Tired Baby GIF

Διαμόρφωσε τον χώρο του

Εάν το σκυλάκι μας θέλουμε να μένει εντός του σπιτιού, αυτό σημαίνει πως χρειάζεται ένα κρεβατάκι και χώρο για τα πράγματά του. Κουτάβι ή μεγάλο σκυλάκι, ο χώρος που θα διαλέξουμε θα πρέπει να είναι άνετος και ζεστός.

σκύλος στο σπίτι

Ο αρχικός εξοπλισμός

Κάθε σπίτι χρειάζεται τουλάχιστον ένα κολάρο και ένα λουρί για βόλτες, δύο ανοξείδωτα μπολάκια για τροφή και νερό, ένα σετ περιποίησης (βούρτσα, χτένα, νυχοκόπτης) και φυσικά ειδικά σαμπουάν για το σκυλάκι μας και τροφή.

σκύλος στο σπίτι

Κάνε το να νιώσει ασφάλεια

Είναι φυσικό η πρώτη φορά που μπαίνει σκύλος στο σπίτι να έχουμε κάποια αγωνία. Αυτό δε θα πρέπει να το μεταδώσουμε, ειδικά στην αρχή. Μερικά παιχνίδια, καλής ποιότητας τροφή, χάδια και φυσικά η σωστή θερμοκρασία, θα βοηθήσει το σκυλάκι να νιώσει γρήγορα άνετα.

Good Boy Dog GIF

Μη δέχεστε επισκέψεις για λίγες μέρες

Σκοπός είναι να μην αναστατωθεί ο φιλοξενούμενός μας. Όσο ο σκύλος μας νιώθει «χαμένος», προσπαθούμε να μειώσουμε τα νέα ερεθίσματα. Έτσι πέρα από τις επισκέψεις θα πρέπει να μην κάνεις ούτε βαριές εργασίες σε αυτό το διάστημα, αλλά ούτε και να βάζεις δυνατά τη μουσική.

σκύλος στο σπίτι

Θέσε σιγά σιγά τα όρια

Μην κακομάθεις το κουταβάκι σου, γιατί μετά θα είναι δύσκολο να του βάλεις κανόνες. Από την αρχή δείξε του πού μπορεί να πηγαίνει στο σπίτι και τι δεν πρέπει να μασάει για την ασφάλειά του.

σκύλος στο σπίτι

Δημιούργησε έναν ασφαλή χώρο

Μάζεψε τα πράγματα τα οποία μπορούν να το τραυματίσουν, ειδικά όσα είναι μικρά και αιχμηρά, βάλε καλύμματα στις πρίζες και μην αφήνεις συσκευές σε χρήση ή αναμμένα κεριά αν δεν είσαι παρών.

Με τον χρόνο ο ένας θα μάθει τον άλλον και θα υπάρξει μία αρμονική συμβίωση με πολλές όμορφες και δυνατές στιγμές. Πέρα όμως από την προστασία του αγαπημένου σου σκυλάκου, χρειάζεσαι και μία ασφάλεια κατοικίας από την Anytime. Γιατί, έτσι θα είσαι σίγουρος πως σε περίπτωση κάποιου απρόβλεπτου περιστατικού, το κτίριο και το περιεχόμενο του σπιτιού σου θα είναι και πάλι όπως πριν.