Το ελληνικό καλοκαίρι είναι γνωστό για τον καυτό ήλιο και τις υψηλές θερμοκρασίες. Αυτά τα δύο αρκούν όμως, για να καταστρέψουν πολλά μέρη του αυτοκινήτου, που τόσο αγαπάς και προσέχεις.

Πώς όμως προστατεύεις σωστά το αυτοκίνητο το καλοκαίρι; Δες μερικά απλά tips που θα σε βοηθήσουν ν’ αποφύγεις τις φθορές.

Προστάτεψε το παρμπρίζ

Το πρώτο πράγμα που θα χρειαστεί να κάνεις είναι να προστατέψεις το παρμπρίζ του αυτοκινήτου σου από τον δυνατό ήλιο με ειδικά καλύμματα. Πρόκειται για κατασκευές με αλουμίνιο, οι οποίες μπλοκάρουν τις ηλιακές ακτίνες και βοηθούν στη μείωση της θερμοκρασίας. Είναι απαραίτητο, για να προστατέψεις όλα τα ηλεκτρονικά όργανα από φθορές, τα δερμάτινα μέρη και τα καθίσματα από το ξεθώριασμα και φυσικά το τιμόνι.

Κουκούλα

Η κουκούλα δεν είναι μόνο για προστασία από τις κουτσουλιές ή το νερό της βροχής. Ο δυνατός ήλιος θαμπώνει με τον καιρό το χρώμα του αυτοκινήτου σου. Όμως η κουκούλα δεν εξυπηρετεί μόνο στην προστασία του χρώματος, αλλά βοηθά και στο να κρατάει τη θερμοκρασία χαμηλά μέσα στην καμπίνα. Έτσι, προστατεύει συνολικά το αυτοκίνητο και είναι εξαιρετικά χρήσιμη σε όσα οχήματα έχουν δερμάτινο σαλόνι.

Θέση με σκιά

αυτοκίνητο

Μην κάνεις το λάθος το καλοκαίρι και πιάνεις οποιαδήποτε θέση, ειδικά στις παραλίες. Αναζήτησε τη σκιά σαν να είναι χρυσός. Το αυτοκίνητό σου έστω για λίγη ώρα θα έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στη φυσιολογική θερμοκρασία.

Υγρά μηχανής

αυτοκίνητο

Ιδιαίτερα το καλοκαίρι χρειάζεται να κάνεις έναν πλήρη έλεγχο του αυτοκινήτου σου και ειδικά σε όλα τα υγρά της μηχανής, ώστε να είσαι σίγουρος πως είναι στη σωστή στάθμη. Φρόντισε να έχεις πάντα μαζί σου ένα μπουκάλι απιονισμένο νερό, ώστε αν χρειαστεί να συμπληρώσεις σε περίπτωση που η μηχανή ανεβάσει θερμοκρασία. Προσοχή, ποτέ μην ανοίξεις το καπάκι μετά τη λειτουργία, γιατί θα πεταχτεί το νερό που δουλεύει υπό πίεση.

Κερί προστασίας

Το κερί προστασίας είναι το κατάλληλο προϊόν, για να προστατέψεις το χρώμα του αυτοκινήτου σου. Λειτουργεί σαν το αντηλιακό, καθώς μπλοκάρει τις UV ακτίνες του ήλιου. Έτσι φροντίζει, ώστε το χρώμα να μένει πάντα λαμπερό.

Σκίαστρα παραθύρων

Κι όμως κάνουν δουλειά. Μπορείς να τα βάλεις για άνεση μόνο στα πίσω καθίσματα, ειδικά αν έχεις στο αυτοκίνητο μικρά παιδιά. Μειώνουν την ακτινοβολία του ήλιου, προστατεύουν το σαλόνι και είναι πολύ οικονομικά.