Τoυς τελευταίους μήνες, εκτός από όλα τα άλλα θέματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με φαινόμενα που δεν έχουμε ξαναζήσει.

Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής συνοδεύονται από ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως θυελλώδεις ανέμους, ισχυρές βροχές, καταιγίδες και πλημμύρες που κάνουν την εμφάνισή τους όλες τις εποχές του χρόνου κι έχουν πλήξει ήδη αρκετές περιοχές της χώρας μας.

Με αφορμή τη νέα κακοκαιρία “Μήδεια” που θα μας επισκεφτεί τις επόμενες μέρες, φέρνοντας μαζί της χιόνια, χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά και τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που πρόκειται να προηγηθούν, πάμε να δούμε πώς μπορούμε να προστατεύσουμε πάνω από όλα τον εαυτό μας, αλλά και την περιουσία μας από τα ακραία καιρικά φαινόμενα;

Ενημερωνόμαστε σωστά

καιρικά φαινόμενα

Όσο πιο προετοιμασμένοι είμαστε, τόσο καλύτερα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μία ισχυρή καταιγίδα, μία χαλαζόπτωση, χιονόπτωση ή μία πιθανή πλημμύρα. Ενημερωνόμαστε από τα ΜΜΕ και την ΕΜΥ για τις καιρικές συνθήκες, για μία ενδεχόμενη επιδείνωση του καιρού και ποιες περιοχές πρόκειται να επηρεαστούν.

Προετοιμαζόμαστε κατάλληλα

καιρικά φαινόμενα

Αν ενημερωθούμε ότι στην περιοχή μας προβλέπεται η εκδήλωση έντονων καταιγίδων, βεβαιωνόμαστε ότι τα λούκια και οι υδρορροές των σπιτιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά. Βεβαιωνόμαστε ακόμα ότι τα φρεάτια έξω από το σπίτι μας δεν έχουν έχουν φράξει, ώστε να περνάει το νερό της βροχής. Ασφαλίζουμε αντικείμενα που μπορεί να παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς κι αποφεύγουμε τις εργασίες κοντά σε παραθαλάσσιες περιοχές.

Αποφεύγουμε τις περιττές μετακινήσεις

Αν πρόκειται να πλήξουν την περιοχή μας έντονα καιρικά φαινόμενα, προσπαθούμε να αποφύγουμε τις μετακινήσεις. Σε κάθε περίπτωση μέσω της υπηρεσίας Meteo Roads, που έχει αναπτύξει η Anytime σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr, μπορούμε να παρακολουθούμε τις καιρικές συνθήκες σε όλο το οδικό δίκτυο, ανά 3 ώρες για τις επόμενες 3 μέρες. Και για ό,τι χρειαστούμε στον δρόμο η Οδική Βοήθεια της INTERAMERICAN είναι άμεσα κοντά μας μέσω της mobile εφαρμογής Drive On.

Προστατευόμαστε με απλές κινήσεις

καιρικά φαινόμενα

Σε περίπτωση που χρειάζεται να μετακινηθούμε αποφεύγουμε να περνάμε κάτω από μεγάλα δέντρα, πινακίδες ή μπαλκόνια, από τα οποία υπάρχει κίνδυνος να πέσουν διάφορα αντικείμενα. Επίσης, δε διασχίζουμε χειμάρρους και ρέματα, ούτε με τα πόδια ούτε με το όχημά μας, τόσο κατά τη διάρκεια μίας καταιγίδας, αλλά και για αρκετές ώρες μετά. Σε περίπτωση χιονόπτωσης, έχουμε πάντα μαζί μας αντιολισθητικές αλυσίδες, αποφεύγουμε να κυκλοφορούμε στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης στις εθνικές οδούς και κρατάμε τις απαραίτητες αποστάσεις.

Ασφαλίζουμε το σπίτι μας

καιρικά φαινόμενα

Το σπίτι μας είναι ο αγαπημένος μας χώρος, είναι από τα σημαντικότερα περιουσιακά μας στοιχεία. Έχουμε επενδύσει σε αυτό, όχι μόνο οικονομικά, αλλά και συναισθηματικά. Δεν έχει σημασία, αν είναι μικρό ή μεγάλο, αν είναι σε μονοκατοικία ή σε πολυκατοικία, αν είναι καινούριο ή πιο παλιό, αν το νοικιάζουμε ή όχι. Είναι ο δικός μας χώρος και θέλουμε να το προστατεύουμε με κάθε τρόπο. Για αυτό και με τα προγράμματα ασφάλισης κατοικίας της Anytime προστατεύουμε το σπίτι μας ή το περιεχόμενό του με πολύ προσιτή τιμή και αισθανόμαστε την ηρεμία που χρειαζόμαστε κάθε στιγμή!