Η κατοικία σας αποτελεί το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο, τόσο υλικά, όσο και συναισθηματικά. Έχετε στεγάσει μέσα τα όνειρά σας, τις αναμνήσεις σας, την οικογένειά σας. Έχετε επενδύσει τόσο οικονομικά όσο και συναισθηματικά. Γι’ αυτό η ανάγκη προστασίας της αυξάνεται συνεχώς.

Και βέβαια μπορεί η ασφάλεια της κατοικίας να φαντάζει πολυτέλεια και να αποτελεί ένα περιττό έξοδο για αρκετούς, καθώς δεν είναι υποχρεωτική, παρόλα αυτά δεν είναι λίγες οι φορές που έχει αποδειχθεί σωτήρια αφού την εξασφαλίζει έναντι ζημιών με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος, σε σχέση με τη μεγάλη αξία της.

Αξίζει λοιπόν να την προστατέψετε για να μην βρεθεί εκτεθειμένη σε έναν απρόσμενο κίνδυνο.

Πυρκαγιά… Ανυπολόγιστος κίνδυνος με ανεπανόρθωτες ζημιές

Μεγάλες καταστροφές έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια πολλές κατοικίες σε όλη την Ελλάδα, λόγω φυσικών καταστροφών κυρίως, αλλά και… αμέλειας των ιδιοκτήτων.

Ας μην ξεχνάμε το παράδειγμα με τις εκτεταμένες πυρκαγιές που ξέσπασαν στο νομό Ηλείας το 2007 και στοίχισαν τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων, δημιουργώντας παράλληλα ανυπολόγιστες ζημιές. Και βέβαια οι ζημιές αυτές αποτέλεσαν συνέχεια πλειάδας πυρκαγιών οι οποίες έπληξαν την υπόλοιπη Ελλάδα.

Όπως φαίνεται λοιπόν, η πυρκαγιά είναι ίσως ένας από τους σοβαρότερους κινδύνους που απειλεί την κατοικία.

Πώς θα ασφαλίσετε την κατοικία σας;

Κανένα πρόγραμμα ασφάλισης κατοικίας δεν παρέχει μόνο την κάλυψη της πυρκαγιάς. Η συγκεκριμένη κάλυψη υπόκειται στο γενικότερο πλαίσιο ενός προγράμματος ασφάλισης κατοικίας.

Με τη συγκεκριμένη κάλυψη, ο ασφαλισμένος αποζημιώνεται για ζημιές που θα προκύψουν στην κατοικία από: ανάφλεξη ή αντικείμενο που πήρε φωτιά τυχαία, φωτιά σε δάσος, πτώση κεραυνού και καπνό.

Ωστόσο, σε αρκετά προγράμματα της αγοράς συμπεριλαμβάνονται επιπλέον καλύψεις όπως: Έξοδα πυρόσβεσης και περιορισμού ζημιάς, έξοδα καθαιρέσεων, κατεδαφίσεων και αποκομιδής ερειπίων μετά από ζημιά.

Μπορεί η ασφάλιση κατοικίας στην Ελλάδα να μην είναι υποχρεωτική – εκτός αν υπάρχει στεγαστικό δάνειο… ωστόσο αξίζει να την προστατέψετε.

Αξίζει να προστατέψετε την οικογενειακή σας ασφάλεια!

Υπολογίστε τα ασφάλιστρα της κατοικίας εδώ.