Μπορεί το φετινό καλοκαίρι να είναι πολύ διαφορετικό, όμως μπήκαμε στον Αύγουστο και οι διακοπές, που περίμενες πώς και πώς πλησιάζουν. Από τη στιγμή που αποφάσισες, ότι θα ταξιδέψεις με αυτοκίνητο, κάνε τον απαραίτητο έλεγχο, για να μην υπάρχουν απρόοπτα, που θα οδηγήσουν τα πλάνα σου σε «περιπέτειες». 

αυτοκίνητο

Δες λοιπόν τα 5 βασικά πράγματα, που χρειάζεται να φροντίσεις στο αυτοκίνητό σου:

Μηχανικός έλεγχος

αυτοκίνητο

Ναι, ο μηχανικός έλεγχος είναι πάντα το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις, όταν έχεις ένα ταξίδι μπροστά σου με αυτοκίνητο. Έλεγξε τα λάδια στο αυτοκίνητό σου και φυσικά τα υγρά των φρένων. Κάνε όμως κι έναν γενικότερο έλεγχο! Δες, αν είναι καθαροί οι καθρέφτες και το παρμπρίζ, για να έχεις καλύτερη ορατότητα. Επόμενο βήμα, οι υαλοκαθαριστήρες. Τσέκαρε, αν λειτουργούν σωστά κι αν υπάρχει υγρό για τον καθαρισμό του παρμπρίζ.

Έλεγχος Ελαστικών

αυτοκίνητο

Το αυτοκίνητό σου στηρίζεται σε τέσσερα ελαστικά, που χρειάζεται να είναι σε άριστη κατάσταση, για να ταξιδέψεις με ασφάλεια! Έλεγξε στο βιβλίο συντήρησης πόσα χιλιόμετρα έχουν κάνει κι αν χρειάζονται αλλαγή. Στη συνέχεια δες στο εγχειρίδιο του κατασκευαστή, ποια είναι η ενδεδειγμένη πίεση για τα ελαστικά του αυτοκινήτου σου. Όταν κρυώσουν, δες αν χρειάζεται να τα φουσκώσεις ή να αφαιρέσεις αέρα. Αν το αμάξι σου είναι πολύ φορτωμένο, ανέβασε την πίεση των ελαστικών σου λίγες μονάδες.

Kit αλλαγής λάστιχου

αυτοκίνητο

Το αυτοκίνητό σου θα πρέπει να έχει ρεζέρβα και φυσικά το απαραίτητο kit για την αλλαγή της. Μπορεί να χρειαστεί να διανύσεις έναν επαρχιακό δρόμο, για να βγεις στην πιο όμορφη παραλία του μέρους που θα πας. Επειδή όλα είναι πιθανά, καλό θα ήταν να μπορεί να γίνει αλλαγή ενός σκασμένου λάστιχου και να επιστρέψεις στο δωμάτιό σου μετά το μπάνιο.

Νερό και λάδια

αυτοκίνητο

Φρόντισε να έχεις μαζί σου λάδια και νερό, ώστε να μπορείς να συμπληρώσεις σε περίπτωση που το αυτοκίνητο σου ανεβάσει θερμοκρασία. Μεγάλη προσοχή, μην ανοίξεις ποτέ το δοχείο του νερού, όσο η μηχανή είναι ζεστή.

Ασφαλιστήριο

Το αυτοκίνητο σου μπορεί να είναι ασφαλισμένο, όμως να μην έχεις πρόσβαση στο διαδίκτυο, όταν χρειαστεί. Κάνε τον κόπο και εκτύπωσε την ασφάλεια αυτοκινήτου σου και βάλε τη μαζί με όλα τα άλλα χαρτιά. Έτσι θα είσαι σίγουρος και για το πότε λήγει, αλλά και πως δεν θα έχεις προβλήματα σε κάποιο πιθανό έλεγχο.

Και μην ξεχνάς, πως αν οποιαδήποτε στιγμή χρειαστείς την Οδική μας Βοήθεια, έρχεται κοντά σου εύκολα και γρήγορα μόνο με ένα κλικ από το κινητό σου, μέσω της εφαρμογής Drive On. Πριν ξεκινήσεις λοιπόν τις εξορμήσεις σου, κατέβασε το Drive On στο κινητό σου και κινήσου με ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια.

Καλές και ξεκούραστες διακοπές να έχεις!😊