Το κατοικίδιό μας είναι μέλος της οικογένειάς μας. Μερικές φορές όμως ξέρουμε πως ίσως δε θα περάσει καλά στο ταξίδι που σχεδιάζουμε και καλό είναι να μείνει πίσω. Σίγουρα δεν μπορεί να μείνει εντελώς μόνο του το κατοικίδιο για 5-6 ή και παραπάνω μέρες. Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να βρεις κάποιον να το φροντίζει.

κατοικίδιο

Δες λοιπόν μερικές ιδέες για τους υποψήφιους pet-sitters:

Φίλοι

κατοικίδιο

Οι φίλοι ξέρουν το κατοικίδιό σου, το αγαπούν και τους εμπιστεύεσαι. Είναι η ιδανική επιλογή, καθώς και το ίδιο τους γνωρίζει και νιώθει άνεση μαζί τους. Εξήγησέ τους τι χρειάζεται, πώς φροντίζεις το κάθε κατοικίδιο και φυσικά άφησέ τροφή και τα απαραίτητα για τις ανάγκες του.

Ξενοδοχείο ζώων

Στην περίπτωση που δεν μπορούν οι φίλοι και οι γνωστοί ξεκινούν τα δύσκολα. Εδώ θα πρέπει να βρεις ένα ξενοδοχείο ζώων το οποίο έχει ειδίκευση στο κατοικίδιό σου. Οι σκύλοι και οι γάτες είναι ζώα με συγκεκριμένες ανάγκες, οπότε εύκολα θα βρεις ένα. Όμως για άλλα κατοικίδια θα πρέπει να ψάξεις. Δώσε μεγάλη βάση στις κριτικές, για να είσαι σίγουρος, πως το συγκεκριμένο ξενοδοχείο φροντίζει τα ζωάκια σωστά.

Κτηνιατρεία

Μία άλλη λύση είναι το κτηνιατρείο. Αρκετά προσφέρουν φιλοξενία σε κατοικίδια. Φρόντισε να έχεις καλή σχέση με τον ιδιοκτήτη του και να τον γνωρίζεις. Ακόμα κι αν δεν το κάνει επαγγελματικά, εάν δε φύγει μπορεί να στο προσφέρει ως εξυπηρέτηση. 

Keepers

Σκέψου κάτι σαν baby shitter, αλλά για ζωάκια. Ναι πολλοί άνθρωποι αγαπούν τα κατοικίδια ζώα και προσφέρουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν το δικό σου. Πρόκειται για μία πολύ καλή επιλογή, αρκεί να γνωρίσεις το άτομο και να βρεις συστάσεις είτε μέσα από κριτικές, είτε από γνωστούς. Οι keepers προσφέρουν σπιτική φιλοξενία, είναι κοντά στο φιλαράκι σου κάθε στιγμή, παίζουν μαζί του και του δίνουν τη δυνατότητα να μη νιώθει μοναξιά όσο θα είσαι μακριά. Αποτελούν μία ιδανική λύση!

Όσο λοιπόν εσύ θα λείπεις, φρόντισε και το αγαπημένο σου κατοικίδιο να περάσει εξίσου καλά! Και λίγο πριν ξεκινήσεις τις εξορμήσεις σου, μην ξεχάσεις να ασφαλίσεις το σπίτι σου στην Anytime, για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και να απολαμβάνεις κάθε στιγμή των διακοπών σου.