Το έξυπνο σπίτι είναι μία έννοια που έχει μπει τα τελευταία χρόνια αρκετά στη ζωή μας. Πόσο κοντά είμαστε για να γίνουν ο κανόνας και πόσο smart είμαστε σήμερα;

Όταν αγοράζεις σήμερα μία οικιακή συσκευή ή ένα gadget πολλές φορές βλέπεις κάποιες λειτουργείες που είναι smart. Μπορεί να μην δίνεις και πολύ μεγάλη σημασία, όμως στην πραγματικότητα σκοπεύουν να γίνουν μέρος ενός μεγαλύτερος οικοσυστήματος, του οποίου έχεις τον πλήρη έλεγχο ανά πάσα στιγμή και ζεις μέσα σε αυτό. Αυτό είναι και το όραμα του έξυπνου σπιτιού.

Τι χρειάζεσαι για ένα smart home σήμερα;

Αρχικά μία γραμμή Internet καθώς τα πάντα επικοινωνούν μέσω Wi-Fi και Bluetooth και στη συνέχεια συστήματα και συσκευές που διασυνδέονται. Ο τρόπος είναι να ξεκινήσεις να επενδύεις σε συσκευές που καλύπτουν τις ανάγκες σου ή ακόμη καλύτερα να αξιοποιήσεις τις smart λειτουργίες σε όσες έχεις πάρει, αλλά τις λειτουργείς συμβατικά.

Τι πετυχαίνεις;

Αρχικά κάνεις ευκολότερη την καθημερινότητά σου και πετυχαίνεις μεγαλύτερη οικονομία, καθώς μπορείς να ελέγχεις από απόσταση τη λειτουργία τους, αλλά και να λαμβάνεις δεδομένα σχετικά με την κατανάλωση ενέργειας.

Αυτό μεταφράζεται ως λιγότερη δαπάνη ρεύματος και μεγάλο κέρδος στον χρόνο σου. Για φαντάσου για παράδειγμα να έχεις δώσει εντολή στον air fryer να ξεκινήσει το μαγείρεμα καθώς γυρίζεις σπίτι μετά τη δουλειά, αλλά και να έχεις ήδη ζεστό νερό για το μπάνιο σου χάρη στον έξυπνο θερμοσίφωνα;

Αρκούν μόνο αυτά;

Για τα απλά πράγματα ναι, όμως για μεγάλες αλλαγές χρειάζονται και τα αντίστοιχα λογισμικά και συστήματα. Για παράδειγμα αν κάνεις μία ανακαίνιση ή φτιάχνεις ένα νέο σπίτι, τότε μπορείς να εντάξεις ένα σύστημα που να ελέγχει αυτόματα την θέρμανση βασισμένο σε θερμοστάτη που θα θέσεις εσύ το πως θα λειτουργεί. Σε γενικές γραμμές οι δυνατότητες που δίνονται είναι πολλές και για κάθε ανάγκη.

Ποιο το μεγάλο όφελος;

Η αυτοματοποίηση του έξυπνου σπιτιού δεν μας παρέχει μόνο σημαντικά οφέλη στην κατανάλωση ενέργειας, καθώς βρίσκει τον βέλτιστο τρόπο να λειτουργούν οι συσκευές μας με χαμηλή κατανάλωση, αλλά μας φέρνει πιο κοντά και στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης (AI) όπου θα μας βοηθά με βασικές δουλειές.

Αυτό σημαίνει περισσότερες χρόνος για εσένα και μεγαλύτερη ικανοποίηση. Ξέρει όμως τι δεν μπορεί να λείπει απ’ όλο αυτό;

Η έξυπνη ασφάλεια κατοικίας και περιεχομένου της Anytime που σου προσφέρει τη μέγιστη προστασία!