Η Αθήνα είναι αναμφισβήτητα μία πόλη με στυλ! Αποτελείται από ξεχωριστές περιοχές που έχουν κάτι το μοναδικό και συνθέτουν τη μαγεία αυτής της πόλης. Πλατείες, καταστήματα, πεζόδρομοι, άλση κι άλλοι κρυμμένοι θησαυροί κι αξιοθέατα χαρίζουν όμορφες εμπειρίες και μας προκαλούν να τα ανακαλύψουμε.

Αν λοιπόν ψάχνεις κι εσύ για τις καλύτερες ιδέες για ανοιξιάτικες βόλτες στην πόλη, οι Anytime Urban Hikers έρχονται κάθε εβδομάδα στο Instagram της Anytime και σου προτείνουν ιδανικές διαδρομές για hiking, πεζοπορία δηλαδή στην πόλη σου. Σε προκαλούν όμως να μοιραστείς και τη δική σου αγαπημένη διαδρομή και να πάρεις μέρος στον διαγωνισμό, για να κερδίσεις ένα ποδήλατο πόλης Electra.

Μία εβδομάδα πριν το τέλος του διαγωνισμού περπατούν από το Κουκάκι μέχρι το Μοναστηράκι και σου προτείνουν μία ξεχωριστή διαδρομή με πολλά αξιοθέατα που έχουν χαράξει τη δική τους ιστορία μέσα στο χρόνο.

hiking

Κουκάκι- Μοναστηράκι

hiking

 

Πρόκειται για μία διαδρομή που διαρκεί περίπου 30 λεπτά. Προμηθεύσου με καφέ και ξεκίνα από το Κουκάκι, μία από τις πιο alternative γειτονιές της πόλης με τα αμέτρητα μαγαζιά και τα στενά δρομάκια. Η περιοχή έχει μεταμορφωθεί εντελώς τα τελευταία χρόνια και θα σου αποκαλύψει πολλά και διαφορετικά πρόσωπα. Ακολούθησε την οδό Βεΐκου και κατευθύνσου προς τον λόφο του Φιλοπάππου. Αν δεν έχεις ξαναπάει θα δυσκολευτείς να πιστέψεις ότι βρίσκεσαι δίπλα στο κέντρο της Αθήνας.

hiking

Ο λόφος έχει πάρει το όνομά του από το μνημείο που βρίσκεται στην κορυφή του και είναι το μέρος όπου η ομορφιά της φύσης, η μαγευτική θέα και η ιστορία συναντιώνται και σου χαρίζουν μία ξεχωριστή εμπειρία. Στην ανατολική πλευρά του λόφου Φιλοπάππου υπάρχουν δύο σπηλιές λαξευμένες στο βράχο γνωστές ως Φυλακή του Σωκράτη.

Συνέχισε την πεζοπορία σου και κάτευθύνσου προς το ναό του Αγίου Δημητρίου του Λουμπαδιάρη, που πήρε το όνομά του από μία αποτυχημένη απόπειρα ανατίναξης του ναού με μία λουμπάρδα (ένα μεγάλο πυροβόλο), το Αστεροσκοπείο και την Αρχαία Αγορά. Η βόλτα στην ιστορική Αθήνα θα σε κάνει να νιώσεις την ιδιαιτερη ταυτότητα αυτής της πόλης και μόνο ευχάριστα συναισθήματα θα σου χαρίσει. 

hiking

Προλαβαίνεις να κερδίσεις ένα ποδήλατο πόλης Electra

Μοιράσου μαζί μας, την αγαπημένη σου διαδρομή και μπες στην κλήρωση, για να κερδίσεις ένα ποδήλατο πόλης Electra. 🚲

Πώς;

✔ Τράβηξε video ή πάρε φωτογραφίες από τη δική σου αγαπημένη διαδρομή στην πόλη.

✔ Ανέβασε post ή story στο δικό σου Instagram profile με το video ή τη φωτογραφία, προσθέτοντας τα χιλιόμετρα που έκανες, #AnytimeUrbanHikers και @anytimeonline

Η κλήρωση θα γίνει στις 14/05

Στην Anytime δε σταματάμε ποτέ, να ανακαλύπτουμε και να απολαμβάνουμε όλοι μαζί… κάθε στιγμή περισσότερα!😊