Το Φθινόπωρο σε λίγο μας αποχαιρετά και σιγά σιγά θα αρχίσει να πέφτει η θερμοκρασία και θα ξεκινήσουν τα πρώτα κρύα. Γι΄αυτό και είναι ευκαιρία να κάνουμε μικρές αλλαγές στον χώρο μας, οι οποίες θα τον κρατήσουν ζεστό. Πέρα της θαλπωρής που θα νιώσουμε, θα εξοικονομήσουμε και χρήματα μιας και δεν απαιτούν τόση κατανάλωση ρεύματος! Τι χρειάζεται λοιπόν ένα κρύο δωμάτιο για να γίνει η χειμωνιάτικη γωνιά σου;

Κλείσε τη δίοδο στον κρύο αέρα

κρύο δωμάτιο

Όλα τα σπίτια μπορούν να γίνουν πιο ζεστά, αρκεί να μπλοκάρουμε την είσοδο του κρύου αέρα. Χαραμάδες από πόρτες και ανοίγματα σε παλιά παράθυρα, είναι τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κλείνεις και να μονώνεις. Αναζήτησε ειδικές θερμομονωτικές ταινίες που είναι ιδιαίτερα οικονομικές, στεγανοποίησε την εξωτερική πλευρά με ακρυλικό στόκο και αυτό ήταν!

Στρώσε χαλιά

κρύο δωμάτιο

Είναι must για τον χειμώνα και κρατούν ζεστό το σπίτι. Δε χρειάζεται να είναι ακριβά, για να κάνουν τη δουλειά τους. Υπάρχουν πολύ μοντέρνες και οικονομικές επιλογές οι οποίες καθαρίζουν και εύκολα στην περίπτωση που δεν έχεις φυλαγμένα τα παλιά.

Ντύσε τα βαριά έπιπλα

κρύο δωμάτιο

Μαξιλάρια, ριχτάρια και καλύμματα είναι οι ιδανικές επιλογές για να δημιουργήσουν την αίσθηση μίας φιλικής ατμόσφαιρας, να κάνουν πιο όμορφο τον χώρο και ταυτόχρονα να σε ζεσταίνουν όταν κάθεσαι στο σαλόνι. Όσα περισσότερα βάλεις, τόσο πιο ζεστό θα είναι το σπίτι σου και τόσο περισσότερο χρόνο θα χουχουλιάζεις στο συγκεκριμένο δωμάτιο.

Άναψε κεριά

κρύο δωμάτιο

Μερικά αρωματικά κεριά θα αδρανοποιήσουν τις οσμές, θα κάνουν το σπίτι να μυρίζει υπέροχα, ειδικά αν έχεις κατοικίδιο και θα ζεστάνουν τον χώρο. Στην αγορά θα βρεις εκατοντάδες επιλογές σε χρώματα, αρώματα και στυλ. Φρόντισε όμως όταν είναι αναμμένο ένα κερί να είσαι παρών στο χώρο, ώστε να μην υπάρξει κάποιο ατύχημα!

Το σπίτι σου είναι το μέρος που περνάς πολλές ώρες της μέρας σου. Είναι συνώνυμο της άνεσης και της θαλπωρής και χρειάζεται και αυτό την κατάλληλη προστασία.

Για να έχεις λοιπόν το κεφάλι σου ήσυχο και να ξέρεις πως ό,τι κι αν συμβεί, το σπίτι σου θα είναι και πάλι, όπως πριν, επίλεξε ένα πρόγραμμα ασφάλισης κατοικίας της Anytime που καλύπτει το κτίριο ή και το περιεχόμενο του σπιτιού σου από καθημερινές ζημιές, φυσικά φαινόμενα, σεισμό και ό,τι άλλο χρειαστεί.