Μπορεί το καλοκαίρι να είναι η κατάλληλη εποχή για διασκέδαση και ανέμελες στιγμές με τα κατοικίδιά μας, όταν όμως η θερμοκρασία ανεβαίνει επικίνδυνα, χρειάζεται να ακολουθούμε απλούς τρόπους και μεθόδους για να τα ανακουφίσουμε από τη ζέστη και να τα κρατήσουμε δροσερά τις καυτές μέρες του καλοκαιριού.

Ορίστε μερικές χρήσιμες ιδέες:

Κράτησε δροσερό το σπίτι σου

Το κατοικίδιό μας χρειάζεται ιδανικές θερμοκρασίες, όταν ο υδράργυρος ανεβαίνει, όπως άλλωστε και εμείς. Ο καλύτερος τρόπος για το πετύχουμε είναι είτε το κλιματιστικό, είτε ο ανεμιστήρας. Προσοχή όμως δροσιά δε σημαίνει και παγωνιά, οπότε αν χρησιμοποιείς κλιματιστικό, ρύθμισέ το κοντά στους 26 βαθμούς Κελσίου.

Αλλάζουμε την ώρα της βόλτας

Προγραμματίζουμε τις βόλτες μας με βάση τη ζέστη. Αποφεύγουμε τις μεσημεριανές εξόδους, γιατί υπάρχει κίνδυνος θερμοπληξίας και προτιμάμε να βγαίνουμε με τον σκύλο μας βόλτα νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ, όταν πέφτει λίγο η θερμοκρασία και η άσφαλτος δεν καίει.

ζέστη

Φροντίζουμε για σκιά

Αν αρέσει στον μικρό μας φίλο να περνάει χρόνο στο μπαλκόνι ή στον κήπο μας, τότε θα πρέπει να έχουμε προνοήσει να υπάρχει ένα σκιερό μέρος και φυσικά άφθονο νερό κοντά του, ώστε να ενυδατώνεται όσο συχνά θέλει.

ζέστη

Τακτικές αλλαγές στο νεράκι

Το καλοκαίρι χρειάζεται να αλλάζουμε πολύ πιο τακτικά το νερό των αγαπημένων μας φίλων, τουλάχιστον 2-3 φορές τη μέρα, ώστε να είναι φρέσκο, αλλά και δροσερό.

ζέστη

Προσέξε το κούρεμα με την ψιλή

Για μερικές ράτσες το κούρεμα είναι σωτήριο, για άλλες όμως είναι περιττό. Συμβουλεύσου τον κτηνίατρο αν το κούρεμα θα ανακουφίσει ή όχι το ζωάκι σου.

ζέστη

Προμηθεύσου με ειδικά στρώματα δροσιάς

Πρόκειται για ειδικά στρώματα που καταφέρνουν και κρατούν το κατοικίδιό σου δροσερό, αφού μπορεί να ξαπλώνει και να κοιμάται πάνω τους.

Με όλα τα παραπάνω οι πιστοί μας φίλοι θα παραμένουν ενυδατωμένοι και ασφαλείς, αφού θα τους παρέχουμε τη φροντίδα και προστασία που χρειάζονται. Για να μένει όμως ασφαλής και ο χώρος που ζούμε παρέα με το αγαπημένο μας κατοικίδιο, επιλέγουμε το πρόγραμμα ασφάλισης κατοικίας της Anytime που χρειαζόμαστε και μας εξασφαλίζει πως ακόμα και αν συμβεί κάτι απρόοπτο στο σπίτι μας, ο χώρος μας θα είναι και πάλι όπως πριν.