Με τις θερμοκρασίες να έχουν ανεβεί απότομα, το air condition είναι αναγκαίο. Το μεγάλο στοίχημα όμως για φέτος είναι να μην κάνουμε αλόγιστη χρήση, ώστε να εξασφαλίσουμε χαμηλότερο αποτύπωμα στην ατμόσφαιρα, αλλά και φυσικά λιγότερα έξοδα στην ενέργεια.

Μερικά tips, ώστε να έχουμε οικονομικότερη λειτουργία κλιματιστικού:

Κλείσε τις χαραμάδες

Όσο πιο παλιά είναι τα κουφώματά μας, τόσο μεγαλύτερες είναι οι απώλειες θερμοκρασίας και άρα η ανάγκη για περισσότερες ώρες χρήσης του air condition. Εάν δεν μπορούμε να προβούμε άμεσα σε αντικατάσταση, φροντίζουμε να κλείσουμε τις χαραμάδες από τις οποίες διαφεύγει ο κρύος αέρας.

Κρατάμε σταθερή θερμοκρασία

Απόφυγε τις ακραίες θερμοκρασίες, όπως 17-18 βαθμούς Κελσίου, όπου ξεκινάς να φοράς ρούχα. Οι ειδικοί προτείνουν να σταθεροποιήσεις το κλιματιστικό στους 26 βαθμούς Κελσίου. Είναι η θερμοκρασία στην οποία το σπίτι δροσίζεται επαρκώς και δεν καταναλώνεις άσκοπα ρεύμα.

κλιματιστικό

Χρησιμοποίησε θερμοστάτη

Εάν η μονάδα ψύξης έχει αξιοποίησέ τον, εναλλακτικά εγκατάστησε έναν στο σπίτι. Τα οφέλη ενός εξωτερικού θερμοστάτη είναι πολλά, ενώ αναλαμβάνει να παρέχει κάθε στιγμή του χρόνου ιδανικές συνθήκες. Επιπλέον, αυτό θα αποτυπωθεί και στην υψηλή εξοικονόμηση που θα δεις στον λογαριασμό του ρεύματος.

κλιματιστικό

Χαμήλωσε τα στόρια

Όταν ο ήλιος χτυπάει τις μεσημεριανές ώρες, καλό θα ήταν να κλείνεις κουρτίνες και στόρια ώστε να μονώνεις τον χώρο σου. Έτσι ο κρύος αέρας θα παραμένει περισσότερο μέσα στο δωμάτιο και δε θα χρειαστεί να ρίξεις κι άλλο τη θερμοκρασία.

κλιματιστικό

Μην κοιμάσαι με ανοιχτό κλιματιστικό

Εάν δεν κάνει πολλή ζέστη, μπορείς να τοποθετήσεις έναν ανεμιστήρα οροφής, που χρησιμοποιεί μόλις το 10% της αντίστοιχης ενέργειας.

κλιματιστικό

Συντήρηση

Κάνε καθαρισμό και αν χρειάζεται φώναξε έναν ψυκτικό να συμπληρώσει με φρέον τις μονάδες.

Κάνε τη σωστή αγορά

Εάν πας για νέα μονάδα air condition προτίμησε αυτά με ενεργειακή κλάση Α και την τεχνολογία inverter η οποία προσφέρει μεγάλη εξοικονόμηση.

Εξοικονόμηση όμως δεν έχεις μόνο με όλα αυτά, αλλά και με μία ασφάλεια κατοικίας από την Anytime. Προστατεύεις το κτίριο της κατοικίας σου, τα αγαπημένα σου αντικείμενα ή συνδυαστικά το κτίριο και το περιεχόμενό της, εξασφαλίζοντας 15% έκπτωση μέχρι και 15/7 και ξέρεις πως ό,τι κι αν συμβεί στο σπίτι σου θα είναι και πάλι όπως πριν.

Μη χάσεις την έκπτωση, πάρε τώρα προσφορά!