Οι τιμές της ενέργειας εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα βρίσκονται στα ύψη, λόγω των διεθνών εξελίξεων. Αυτό έχει δημιουργήσει άγχος σε πολλούς από εμάς για το πώς θα καταφέρουμε να έχουμε ένα ζεστό σπίτι τον χειμώνα.

Έφτασε η στιγμή να δεις κάποιες λύσεις που κάνουν πιο ζεστό τον χώρο σου χωρίς κατανάλωση ρεύματος:

Στρώσε χαλιά

Πέρα από την όμορφη αίσθηση, τη θαλπωρή και το χρώμα που προσφέρουν σε έναν χώρο, είναι μία από τις καλύτερες λύσεις. Ο λόγος είναι πως μονώνουν το πάτωμα, το σημείο που νιώθουμε πρώτα το κρύο, αλλά και έχουμε μεγάλες ενεργειακές απώλειες.

Βάλε χοντρές κουρτίνες

Εάν δεν έχεις προβεί σε αντικατάσταση κουφωμάτων, τότε φρόντισε να βάλεις χοντρές κουρτίνες. Η ζέστη διαφεύγει χωρίς να το καταλαβαίνουμε από τα ακάλυπτα σημεία- όπως παράθυρα και μπαλκονόπορτες- κυρίως τις ώρες που δεν υπάρχει ήλιος. Οπότε τις πρωινές ώρες αξιοποίησε τον ήλιο για να ζεστάνεις το σπίτι σου.

Άλλαξε θέση στα φυτά

Τοποθέτησε μακριά από τα παράθυρα τα φυτά εσωτερικού χώρου που έχεις στο σπίτι σου. Με αυτό το tip γλιτώνεις την υπερβολική υγρασία, καθώς όσο πιο κοντά στο φως βρίσκονται, τόσο την εντείνουν.

Αλλαγές και για τα έπιπλα

Εάν έχεις κεντρική θέρμανση, τότε φρόντισε να μην υπάρχουν έπιπλα κοντά στα καλοριφέρ. Αυτό που θες να πετύχεις είναι τα ζεστά κύματα που παράγονται να ταξιδεύουν σε όλο το σπίτι και όχι να μπλοκάρουν στην επιφάνεια ενός επίπλου.

Άναψε κεριά

Τα κεριά δημιουργούν όμορφη ατμόσφαιρα, καθαρίζουν τον χώρο μας από τις μυρωδιές, αλλά παράγουν και ένα μικρό ποσοστό ενέργειας. Φυσικά ποτέ δεν αφήνουμε ένα κερί να καίει χωρίς να είμαστε στον χώρο, ενώ φροντίζουμε να επιβλέπουμε παιδιά και κατοικίδια, ώστε να μένουν μακριά.

Χρησιμοποίησε βελούδινες κουβέρτες

Είναι από τις πιο ζεστές, αλλά και μοντέρνες επιλογές για να έχεις έναν βαθύ και απολαυστικό ύπνο. Οπότε σκέψου απλά σε τι χρώμα και σχέδιο τις θες!

Είναι πολύ σημαντικό το σπίτι μας να παραμένει ζεστό, άνετο, αλλά και σωστά προστατευμένο. Με μία ασφάλεια κατοικίας και περιεχομένου από την Anytime, που μπορείς να αποκτήσεις με 10% επιπλέον έκπτωση απόλαυσε τη θαλπωρή του σπιτιού σου, έχοντας το κεφάλι σου ήσυχο πως ακόμα κι αν συμβεί κάτι απρόοπτο, το σπίτι σου θα είναι και πάλι όπως πριν.