Η μέρα έχει μεγαλώσει για τα καλά, ο καιρός γίνεται αρκετά πιο ζεστός και εμείς επίσημα πια υποδεχόμαστε το φετινό καλοκαίρι. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνουμε τις απαραίτητες προετοιμασίες και αλλαγές στον χώρο μας, για να απολαύσουμε την πιο όμορφη εποχή του χρόνου.

Αλλάζουμε κουρτίνες

Τέλος οι βαριές και ζεστές κουρτίνες που συγκρατούσαν τη ζέστη του χειμώνα. Έφτασε η στιγμή το σπίτι μας να αναπνεύσει και να γίνει πιο φωτεινό. Επιλέγουμε κουρτίνες σε πιο ανοιχτές αποχρώσεις και με ελαφρύτερη ύφανση, για να δροσιζόμαστε φυσικά στο σαλόνι, αλλά και στην κρεβατοκάμαρα.

Αποθηκεύουμε τα χαλιά

Φροντίζουμε να αφιερώσουμε κάποιες ώρες για να πλύνουμε τα χαλιά μας σωστά και να τα προετοιμάσουμε για αποθήκευση. Μόλις στεγνώσουν καλά, τα βάζουμε σε ειδικές πλαστικές θήκες και τα αποθηκεύουμε μέχρι τον χειμώνα. Οι επιλογές είναι να αφήσουμε το πάτωμα ακάλυπτο ή να προμηθευτούμε τώρα ειδικά θερινά χαλιά που είναι εξαιρετικά λεπτά και μοντέρνα.

Φτιάχνουμε το μπαλκόνι

Επειδή το καλοκαίρι περνάμε αρκετό χρόνο της μέρας στο μπαλκόνι μας, είναι ευκαιρία να το καθαρίσουμε καλά, ώστε να φύγει η σκόνη και το χώμα και να επιμεληθούμε τη διακόσμηση. Γλάστρες με λουλούδια, διακοσμητικά εξωτερικού χώρου, τραπέζι, καρέκλες και μαξιλάρια είναι ιδανικά για να φτιάξουμε το μπαλκόνι μας και φυσικά τη διάθεσή μας!

Ανανεώνουμε τη διακόσμηση του σπιτιού μας

Χειροποίητα αντικείμενα με πλούσια χρώματα, αρωματικά κεράκια, μπαμπού σε γυάλες, νούφαρα και κακτάκια μάς βοηθούν να δώσουμε μία καλοκαιρινή νότα στο σπίτι μας. Αν είμαστε τολμηροί και χρειάζεται βάψιμο ο χώρος μας, το επιχειρούμε κι επιλέγουμε φωτεινά χρώματα, που κάνουν το σπίτι μας να φαίνεται μεγαλύτερο.

Αγοράζουμε BBQ

Αν είσαι άνθρωπος που λατρεύει τις μαζώξεις σπίτι του, τότε μία καλή πρόταση είναι να πάρεις μία μικρή ψησταριά για να κάνεις BBQ. Δε χρειάζεται να είσαι απαραίτητα κρεατοφάγος. Θαλασσινά και λαχανικά βγαίνουν υπέροχα στα κάρβουνα, ενώ αυτό που πάντα μετράει είναι η διαδικασία και η καλή παρέα!

Το σπίτι μας, είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς και αξίζει να το φροντίζουμε, αλλά και να το προστατεύουμε. Πέρα από τις απαραίτητες αλλαγές χρειάζεται και μία ασφάλεια κατοικίας από την Anytime, που προστατεύει το σπίτι μας σε αρκετά προσιτή τιμή, είτε είμαστε ιδιοκτήτες είτε ενοικιαστές με τις καλύψεις, τη συχνότητα πληρωμής και τα όρια ασφάλισης που επιλέγουμε.