Προσπάθησε να θυμηθείς πόσες φορές μπήκες σε έναν χώρο και το άρωμά του σε προδιάθεσε να επιστρέψεις γιατί ήταν μία ευχάριστη εμπειρία; Οι μυρωδιές είναι πάντα ισχυρές και σχετίζονται άμεσα με τη μνήμη και φυσικά την καλή διάθεση.

Ειδικά ένα σπίτι που μυρίζει όμορφα μας κάνει πάντα να αισθανόμαστε πιο άνετα και οικεία. Εάν θες λοιπόν να κάνεις το σπίτι σου να μυρίζει όμορφα κάθε στιγμή, δεν έχεις κάτι άλλο από το να ακολουθήσεις τα παρακάτω tips:

Χρησιμοποίησε φυτά

Ο πιο εύκολος τρόπος για να έχεις ακόμη και τον χειμώνα φρέσκο καθαρό αέρα είναι τα φυτά εσωτερικού χώρου. Πολλά από αυτά δε μυρίζουν, όμως λειτουργούν ως φυσικά φίλτρα.

Ανανέωσε τον αέρα

Άνοιξε τα παράθυρα ή τις μπαλκονόπορτες για τουλάχιστον 15 λεπτά, ώστε να ανανεωθεί ο αέρας. Προτίμησε τις πρωινές ώρες αντί των βραδινών, γιατί γίνεται χρήση της θέρμανσης και ο αέρας είναι επιβαρυμένος με μικροσωματίδια και κάπνα.

σπίτι

Κράτα καθαρό τον χώρο σου

Φρόντισε να μην αφήνεις άπλυτα τα πιάτα και γεμάτο τον κάδο σκουπιδιών. Καθάρισε τακτικά χαλιά και μοκέτες και ποτέ μη λες όχι σε ένα γρήγορο σφουγγάρισμα.

σπίτι

Προσοχή με τα κατοικίδια

Η αλήθεια είναι πως όσοι έχουμε κατοικίδια δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από τις οσμές. Υπάρχει όμως τρόπος να τις μειώσουμε. Πλένουμε συχνά το κρεβατάκι τους, φυλάμε την άμμο και τις τροφές σε εξωτερικό χώρο, τα κάνουμε συχνά μπάνιο και χρησιμοποιούμε προϊόντα που αδρανοποιούν τις οσμές τους.

Χρησιμοποίησε αφυγραντήρα

Είναι η απόλυτη λύση για την καταπολέμηση της υγρασίας που προκαλεί μούχλα, φθορές και φυσικά δυσοσμία. Ακόμη και το πιο οικονομικό μοντέλο κάνει δουλειά!

σπίτι

Χρησιμοποιούμε αρωματικά χώρου

Ειδικά sticks, αποσμητικά χώρου, αρωματικά κεριά και πολλά άλλα μπορούν να γίνουν ο απαραίτητος σύμμαχος για ένα σπίτι γεμάτο όμορφες μυρωδιές και φρεσκάδα. Βρες το άρωμα που σου φέρνει τις πιο ωραίες αναμνήσεις και χρησιμοποίησέ το σε όποια μορφή θες.

Ένα καλό σπιτικό που μυρίζει όμορφα μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερο με τη σωστή προστασία. Για να είσαι σίγουρος/η κάθε στιγμή πως το σημαντικότερο μέρος της ζωής σου δεν κινδυνεύει, ασφάλισέ το τώρα στην Anytime μόνο από €9 τον μήνα! Προστάτευσε το κτίριο του σπιτιού σου, το περιεχόμενό του ή συνδυαστικά και τα 2 με 10% επιπλέον έκπτωση και νιώσε την ηρεμία και ασφάλεια που χρειάζεσαι κάθε στιγμή.