Έχεις γνωρίσει πιο περίεργο πλάσμα από ένα μικρό παιδί; Ανακατεύει και εξερευνά τα πάντα στο σπίτι. Κι όταν λέμε τα πάντα, το εννοούμε. Ειδικά μέχρι τα 5 πρώτα χρόνια της ζωής του, που το παιδί προσπαθεί να ανακαλύψει τον κόσμο, κάνει το σπίτι σου στην κυριολεξία φύλλο και φτερό.

Για να μην είσαι λοιπόν όλη των ώρα πίσω από τον μικρό σου εξερευνητή και να αποφύγεις τα πολλά μη… , φρόντισε να διαμορφώσεις κατάλληλα τον χώρο σου, ώστε να είναι ασφαλής, λειτουργικός, αλλά ταυτόχρονα να παρέχει και ελευθερία για δημιουργική απασχόληση.

Πάνω από όλα η ασφάλεια

σπίτι

Είναι πολύ σημαντικό να απομακρύνεις όλα τα αντικείμενα που θεωρείς ότι είναι επικίνδυνο να καταπιεί ένα μικρό παιδί (π.χ. κουμπιά, ξηρούς καρπούς, συνδετήρες). Κρύψε σε χώρους που δεν έχουν πρόσβαση τα παιδιά απορρυπαντικά, καλλυντικά και φάρμακα κι όταν μαγειρεύεις φρόντισε να μην απομακρύνεσαι από την κουζίνα.

Με τις πρίζες τι γίνεται  

σπίτι

Για κάποιον άγνωστο λόγο, ίσως γιατί είναι στο ύψος τους, οι πρίζες κάνουν ιδιαίτερη εντύπωση στα παιδιά και τα έλκουν σαν μαγνήτες. Βάλε το ειδικό προστατευτικό και θαυματουργό κάλυμμα και αποθήκευσε τις ηλεκτρικές συσκευές που δε χρησιμοποιείς.

Περισσότερη τάξη, μεγαλύτερη ευκολία

σπίτι

Το ξέρουμε δεν είναι καθόλου εύκολο και χρόνος να περισσεύει δεν υπάρχει, αλλά όσο μπορείς κράτα τακτοποιημένο το σπίτι σου. Μάζεψε τα παιχνίδια σε κουτιά αποθήκευσης, για να μην είναι διάσπαρτα και γλιστρήσει το παιδί πάνω τους και άφησε μόνο αυτά με τα οποία παίζει περισσότερο. Επίσης, μη χρησιμοποιείς χαλάκια που γλιστράνε, αλλά φρόντισε να είναι αντιολισθητικά και στερεωμένα κάτω από βαριά έπιπλα.

Κάνε το σπίτι σου πιο λειτουργικό

σπίτι

Επειδή θέλεις το σπίτι σου να είναι ασφαλές, ταυτόχρονα όμως να μην περιορίζεις το παιδί σου, αλλά να μπορεί να παίζει, να πειραματίζεται και να κινείται με άνεση, κάνε κάποιες κινήσεις ματ που θα το διευκολύνουν. Για παράδειγμα, πάρε ένα τραπεζάκι με καρέκλες, για να κάθεται εκεί και να ζωγραφίζει και βάλε ένα βοηθητικό πλαστικό σκαλοπατάκι στο μπάνιο για να μπορεί να πλένει με ευκολία τα χεράκια του.

Σε λίγο καιρό, θα σου λείπουν όλα αυτά, για αυτό φρόντισε να απολαύσεις τη ζωή σου στο σπίτι με το μικρό σου θαυματάκι. Και για να είναι ακόμη πιο ήρεμη και ξέγνοιαστη η καθημερινότητά σου, κάνε ασφάλεια κατοικίας στην Anytime! Έτσι, προστατεύεις τον αγαπημένο σου χώρο σε πολύ προσιτή τιμή και ξέρεις ότι σε περίπτωση ζημιάς, το σπίτι σου θα είναι και πάλι όπως πριν.