Χρησιμοποιείς κι εσύ το αυτοκίνητό σου και ψάχνεις τρόπους για να κάνεις οικονομία στα καύσιμα, ειδικά τώρα που οι τιμές ανεβαίνουν καθημερινά και οι μετακινήσεις με το αγαπημένο σου μέσο γίνονται ολοένα κι ακριβότερες;

Εμείς συγκεντρώσαμε για σένα μερικά χρήσιμα tips, που θα σε βοηθήσουν να κινείσαι πιο οικονομικά και να μη γεμίζεις ίσως συνέχεια το ρεζερβουάρ σου.

1.Οδήγησε με σταθερή ταχύτητα

Η σταθερή ταχύτητα είναι το κλειδί της οικονομικότερης οδήγησης. Οι απότομες εναλλαγές στο γκάζι αυξάνουν την κατανάλωση, ενώ όσο λιγότερο πατάς φρένο κι αλλάζεις ταχύτητα, τόσο μεγαλύτερη οικονομία κάνεις. Πριν πάρεις λοιπόν τη στροφή, φρόντιζε να επιβραδύνεις ομαλά και στις κατηφόρες εκμεταλλεύσου την ταχύτητα του οχήματός σου, χρησιμοποιώντας όσο γίνεται πιο λίγο γκάζι.

καύσιμα

2.Αφαίρεσε ό,τι δε χρειάζεσαι

Όσο πιο φορτωμένο είναι το αυτοκίνητό σου, τόσο περισσότερα καύσιμα καταναλώνει κατά την οδήγηση. Για αυτό βγάλε όλο το επιπλέον βάρος από το όχημά σου, όπως εργαλειοθήκες, μπαγκαζιέρες, σχάρες οροφής και κάθε τι άλλο που δε χρησιμοποιείς και πιάνει χώρο.

καύσιμα

3.Απόφυγε την κίνηση

Όταν είσαι κολλημένος/η στην κίνηση αυξάνεται η κατανάλωση καυσίμου. Καλό είναι λοιπόν πριν ξεκινήσεις να τσεκάρεις ποιες διαδρομές έχουν κίνηση, και να επιλέξεις αυτές με το λιγότερο μποτιλιάρισμα.

dog panting GIF

4.Normal χρήση του air condition

Με το κλιματιστικό αναμμένο, η κατανάλωση του καυσίμου αυξάνεται περίπου 15%! Κάνε λοιπόν όσο μπορείς συνετή χρήση του κλιματιστικού σου κι εξοικονόμησε καύσιμα.

καύσιμα

5.Με τα ανοιχτά παράθυρα τι γίνεται;

Ξέρεις ότι γρήγορη οδήγηση και ανοιχτά παράθυρα δεν πάνε μαζί, αφού αυξάνουν την κατανάλωση καυσίμου, καθώς μεγαλώνει η αντίσταση του αέρα; Όταν κινείσαι λοιπόν με υψηλές ταχύτητες, απόφυγε τα ανοιχτά παράθυρα, αν δεν υπάρχει λόγος.

Και κάποια extra tips…

καύσιμα

Έλεγξε αρκετά συχνά την πίεση και την κατάσταση των ελαστικών σου! Ένα ελαστικό που δεν έχει τη σωστή πίεση, όχι μόνο αυξάνει την κατανάλωση, αλλά μειώνει και τη σταθερότητα στον δρόμο. Αν πάλι έχει έρθει η ώρα για αλλαγή, θυμήσου ότι αν είσαι ασφαλισμένος στην Anytime, κερδίζεις €25 έκπτωση στην τοποθέτηση 4 νέων ελαστικών Michelin

Φρόντισε να κάνεις και τα απαραίτητα services στο αυτοκίνητό σου, αφού είναι κι αυτός ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για ασφαλέστερη και οικονομικότερη οδήγηση.

Kι αν ψάχνεις μεγαλύτερη οικονομία εκτός από την οδήγησή σου και στην ασφάλισή σου, πάλι εμείς είμαστε εδώ! Μπες στο anytime.gr, βρες την ασφάλεια που θέλεις, συμπλήρωσε και τον αριθμό της Shell Smart Club κάρτας σου στο πεδίο “Κωδικός προσφοράς” και κέρδισε μία GiftCard Shell έως €20 για καύσιμα ή άλλες αγορές στα πρατήρια της Shell, αλλά και διπλασιασμό πόντων στην κάρτα σου.