Τώρα το καλοκαίρι, πολλοί από εμάς προτιμάμε αντί για το πλοίο, να πάρουμε το αυτοκίνητό μας και να οργανώσουμε τις διακοπές μας. Ανεξάρτητα της απόστασης, κάθε road trip μπορεί να γίνει φιλικότερο στο περιβάλλον, αλλά και στο πορτοφόλι μας με αυτά τα 10+1 μικρά tips:

eco-friendly ταξίδι

1. Έλεγξε την πίεση στα λάστιχα

Έχοντας την ιδανική πίεση στα ελαστικά μας μπορούμε να εξασφαλίσουμε εξοικονόμηση καυσίμων έως και 20% αλλά και καλύτερο φρενάρισμα.

2. Κλείσε τα παράθυρα

Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεις καλύτερη αεροδυναμική. Τα ανοιχτά παράθυρα δημιουργούν αντίσταση και άρα ανάγκη για περισσότερο πάτημα γκαζιού.

eco-friendly ταξίδι

3. Όχι υπερβολές στον κλιματισμό

Απόφυγε να βάζεις το κλιματιστικό στο τέρμα, γιατί αυξάνεις την κατανάλωση και κουράζεις περισσότερο τον κινητήρα.

4. Μην αγνοείς το service

Ένα αυτοκίνητο που είναι καλοσυντηρημένο συμπεριφέρεται σαν καινούριο. Αυτό σημαίνει τη βέλτιστη απόδοση με την ελάχιστη κατανάλωση και φυσικά τη μέγιστη ασφάλεια και ανταπόκριση!

5. Γρήγορες αλλαγές στις σχέσεις

Μην ανεβάζεις στροφές άνω των 2.500 χωρίς να αλλάξεις σχέση και φυσικά διατήρησε ομαλή επιτάχυνση ή επιβράδυνση.

eco-friendly ταξίδι

6. Κράτα την ταχύτητά σου σταθερή

Οδηγώντας με 70-80km/h σε έναν αυτοκινητόδρομο έχουμε μεγάλη οικονομία, αλλά και τη δυνατότητα να σταματήσουμε έγκαιρα αν συμβεί κάτι μπροστά μας. Οι αποστάσεις από τα άλλα οχήματα είναι δεδομένες.

7. Πάρε τα απαραίτητα

Το επιπλέον βάρος στο πορτ μπαγκάζ καίει βενζίνη. Πάρε μονάχα τα απαραίτητα μαζί σου, δεν κάνεις μετακόμιση!

8. Απενεργοποίησε ό,τι δε χρειάζεται

Συστήματα ήχου με μεγάλη ισχύ, διάφορα διακοσμητικά φώτα και συσκευές ψυχαγωγίας τραβάνε ενέργεια. Εάν δεν κάνεις χρήση καλό είναι να τα κλείνεις.

9. Πάρκαρε στη σκιά και βάλε ηλιοπροστασία

Με αυτόν τον τρόπο το αυτοκίνητό σου θα είναι σχετικά πιο δροσερό.

10. Βάλε καλής ποιότητας καύσιμο

Μην κυνηγάς το οικονομικότερο, γιατί καίγεται πιο γρήγορα. Προμηθεύσου από πρατήρια που ξέρεις πως διακρίνονται για την ποιότητά τους.

11. Άλλαξε καταλύτη

Τέλος ποτέ μην αφήνεις έναν εξουδετερωμένο καταλύτη. Η άμεση αντικατάσταση εξασφαλίζει μειωμένους ρύπους και καθαρότερες μετακινήσεις, χωρίς τον κίνδυνο βλάβης ή προστίμου.

Τώρα που έγινες master στην «πράσινη» οδήγηση, έφτασε η ώρα να προστατεύσεις και το ίδιο σου το όχημα. Κάνε σήμερα τη δική σου ασφάλεια αυτοκινήτου Anytime και απόκτησε πλήθος καλύψεων σε συμφέρουσες τιμές, αλλά κι εκπτώσεις σε υπηρεσίες και πολλά άλλα προνόμια!