Οδηγείς μηχανή και θέλεις να εξοπλιστείς με όλα τα απαραίτητα είδη που συμβάλουν στην ασφάλειά σου; Και πολύ καλά κάνεις!


Μετά από την αγορά του κράνους είναι εξίσου σημαντικό να διαθέτεις και το ανάλογο μπουφάν μηχανής. Στο σημείο αυτό χρειάζεται να επισημάνουμε ότι, η συγκεκριμένη αγορά δεν είναι θέμα στυλ ή μόδας, αλλά είναι απαραίτητη για τη σωματική σου ασφάλεια κατά τη διάρκεια οδήγησης. Είναι το αξεσουάρ που θα σε βγάλει από τη δύσκολη θέση όχι μόνο στην περίπτωση κάποιων μη επικείμενων καιρικών φαινομένων, αλλά και σε περίπτωση ενός πιθανού ατυχήματος.

Αφού λοιπόν ξεκαθαρίσαμε ότι πρόκειται για τη σωματική σου ασφάλεια, χρειάζεται να διευκρινίσουμε ότι θα πρέπει να σου χαρίζει την απόλυτη ελευθερία κινήσεων. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση οποιασδήποτε απρόσμενης κατάστασης στο δρόμο θα πρέπει να είσαι σε θέση να αντιδράσεις ελεύθερα, χωρίς να εμποδίζει της κινήσεις σου. Συνεπώς ένα κατάλληλο μπουφάν μηχανής θα πρέπει να είναι άνετο για τον οδηγό – αναβάτη, στο σωστό μέγεθος.

Βασικό κριτήριο επιλογής είναι και η θερμότητα που θέλεις να σου προσφέρει. Το καλοκαίρι χρειάζεται να είναι δροσερό, ενώ το χειμώνα ζεστό. Μάλιστα δεν είναι λίγα τα μπουφάν που διαθέτουν εσωτερική επένδυση, η οποία αποσπάται. Ωστόσο, αυτό που θα πρέπει να διευκρινίσεις πριν από την αγορά του, είναι το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένο. Ορισμένα μπουφάν διαθέτουν σκληρό υλικό, ενώ αλλά διαθέτουν μαλακό κι λεπτό. Αναρωτήσου λοιπόν πριν από τη αγορά του αν το συγκεκριμένο μπουφάν που θέλει να αγοράσεις είναι σε θέση να σε προστατέψει σε ένα άστατο καιρικό φαινόμενο ή σε ένα ατύχημα. Λάβε επίσης υπόψη σου ότι καλό θα είναι να επιλέξεις ένα αδιάβροχο μπουφάν, το οποίο να διαθέτει αεραγωγούς για την ρύθμιση της κατάλληλης θερμοκρασίας.

Αφού επιλέξεις το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένο ενημερώσου για τα επιπλέον προστατευτικά που διαθέτει. Ως επί το πλείστων, τα περισσότερα μπουφάν διαθέτουν προστατευτικά στους αγκώνες και στους ώμους. Το προστατευτικό που ενσωματώνεται στην πλάτη αποτελεί extra αγορά, απαραίτητη όμως αν θέλεις τη γνώμη μου.

Το κόστος κυμαίνεται σε διάφορα επίπεδα ανάλογα με τις ανάγκες σου, ωστόσο μη φοβηθείς να επενδύσεις αφού πρόκειται για την ασφάλειά σου.

Η Anytime εύχεται καλές διαδρομές.