Μία online συζήτηση με μεγάλο ενδιαφέρον και πολύ χρήσιμες συμβουλές σχετικά με όλα όσα χρειάζεται ένα σύγχρονο σπίτι, ώστε να είναι  άνετο, λειτουργικό, αλλά ταυτόχρονα κι ασφαλές, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Anytime στο YouTube channel του newsbomb.gr.

Με δεδομένο ότι σήμερα το σπίτι μας είναι το μέρος που πραγματοποιούνται όλες μας οι δραστηριότητες, η συζήτηση με θέμα «Κάθε στιγμή περισσότερα, για το δικό μας σπίτι!» επικεντρώθηκε αρχικά στο πώς μπορεί να διαμορφωθεί, να συντηρηθεί, αλλά και να εξοπλιστεί κατάλληλα ο χώρος μας, ώστε να εξυπηρετεί όλες μας τις ανάγκες, αλλά και με ποιους τρόπους μπορούμε να τον προστατεύσουμε απέναντι σε κάθε κίνδυνο.

Την εκπομπή συντόνισαν οι δημοσιογράφοι του Newsbomb.gr, Σοφία Μαυραντζά και Νίκος Συρίγος και συμμετείχαν ο Σπύρος Οικονόμου, Business & Ecosystem Development Chapter Leader της INTERAMERICAN, o Κώστας Λαγουβάρδος – Μετεωρολόγος και Διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο Βασίλης Βαθρακογιάννης – Αξιωματικός Πυροσβεστικού Σώματος, η Interior Designer Σίσσυ Φειδά, o Cezary Szandecki – Co-founder & CMO του ιστότοπου Douleutaras.gr και ο Σωτήρης Σουσάνης, Product Range Manager της εταιρείας KΩΤΣΟΒΟΛΟΣ.

Την πρώτη ενότητα της εκπομπής με θέμα: “Ζώντας στο σπίτι όλη μέρα: ανακαίνιση – συντήρηση – εξέλιξη/ψηφιακός εξοπλισμός” άνοιξε η κ. Σίσσυ Φειδά, Interior Designer, που αναφέρθηκε στο πώς μπορούμε να διαμορφώσουμε τον χώρο μας με βάση την προσωπική μας αισθητική.

Τόνισε ακόμη ότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει φυσικός φωτισμός το πρωί που εργαζόμαστε και πιο απαλός και περιμετρικός το βράδυ, ενώ επισήμανε ότι τα απαλά χρώματα και οι μικροεπισκευές, είναι στοιχεία που διαμορφώνουν με τον καλύτερο τρόπο το σπίτι μας. Όπως υποστήριξε: «Το πιο σωστό είναι ναι μεν να ορίζεται ο χώρος που εργάζομαι, αλλά να μην είναι έντονα σκληρός. Καλό θα είναι αυτό το σημείο, να έχει μία ευχάριστη νότα, ένα βάζο με λουλούδια, ένα διακοσμητικό αντικείμενο, ώστε όταν τελειώνουμε την εργασία μας να μην αισθανόμαστε ότι παίρνουμε τη δουλειά στο σπίτι». 

Στη συνέχεια, ο Cezary Szandecki, Co-founder & CMO του ιστότοπου Douleutaras.gr, μίλησε για τις ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί στο σπίτι εξαιτίας της νέας κατάστασης, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «το σπίτι είναι ένας οργανισμός που χρειάζεται συνεχώς βελτίωση κι αγάπη. Χρειάζεται συντήρηση που θα γίνεται έγκαιρα, χωρίς να την αναβάλλουμε, γιατί θα είναι σίγουρα πιο οικονομική, ενώ παράλληλα θα είναι πολύ σημαντική για την υγεία και την ασφάλειά μας».

συζήτηση για σπίτι

Ιδιαίτερα σημαντική στη συγκεκριμένη ενότητα ήταν και η τοποθέτηση του Σωτήρη Σουσάνη, Product Range Manager της εταιρείας KΩΤΣΟΒΟΛΟΣ, για τις δυνατότητες που δίνει η τεχνολογία και συγκεκριμένα οι smart συσκευές στον χώρο του σπιτιού. Εξήγησε πως οι βασικοί λόγοι που οι καταναλωτές στρέφονται στα smart προϊόντα είναι η ευελιξία, -όπως π.χ. το να ενεργοποιείς το πλυντήριο ενώ δεν είσαι σπίτι, η ασφάλεια, όπως π.χ. να μπορείς να δεις τι γίνεται στο παιδικό δωμάτιο ακόμα και αν λείπεις, και η άνεση – διασκέδαση, όπως είναι η δημιουργία ευχάριστης ατμόσφαιρας στο σπίτι με έναν έξυπνο φωτισμό ή μια smart τηλεόραση».

Aνέφερε επίσης πως το «εμπόδιο» που αποτελεί το γεγονός ότι σήμερα κάθε brand χρησιμοποιεί τη δική του εφαρμογή, αναμένεται να ξεπεραστεί με τη λύση των ψηφιακών βοηθών φωνής, «οι οποίοι αναμένουμε να λειτουργούν και στα ελληνικά σε ένα με δύο χρόνια και τότε θα φτάσουμε τα επίπεδα πωλήσεων της Ευρώπης».

συζήτηση για σπίτι

Στη δεύτερη ενότητα της εκπομπής με θέμα την «Προστασία από ακραία φυσικά και ανθρωπογενή φαινόμενα (πλημμύρες, σεισμό, πυρκαγιά) και ασφάλιση σπιτιού» τοποθετήθηκε ο Μετεωρολόγος και Διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος, που τόνισε ότι τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα είναι όλο και πιο έντονα, όλο και πιο συχνά. «Επομένως αντιλαμβανόμαστε ότι στο μέλλον θα ζήσουμε καταστάσεις πιο έντονες και πιο δύσκολες, άρα πρέπει να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι, καθώς είναι μία πραγματικότητα που θα είναι όλο και πιο συχνή στο μέλλον».

συζήτηση για σπίτι

Στη συνέχεια, ο Αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλης Βαθρακογιάννης, έδωσε μερικές πολύ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς πρέπει να προλαβαίνουμε τον κίνδυνο, φροντίζοντας σωστά τα σπίτια μας: «Έπρεπε “από χθες” να είχαμε φροντίσει να προστατεύσουμε τον χώρο μας, το σπίτι μας, με τον καλύτερο τρόπο, γιατί όπως λέμε εμείς οι πυροσβέστες, κάλλιον του θεραπεύειν, το προλαμβάνειν.

Να ξεκινήσουμε από αυτά που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα, όπως το ότι η πινακίδα της οδού και ο αριθμός του σπιτιού μας πρέπει να είναι ευδιάκριτα, για παράδειγμα». Ο κύριος Βαρθακογιάννης δήλωσε επίσης, πως όταν καλούμε την Πυροσβεστική για να ζητήσουμε βοήθεια, πρέπει να περιγράφουμε την κατάσταση όσο πιο αντικειμενικά μπορούμε, παρέχοντας τις πληροφορίες που μας ζητούνται.

συζήτηση για σπίτι

Στη διαδικτυακή συζήτηση, την Anytime της INTERAMERICAN εκπροσώπησε ο Σπύρος Οικονόμου, Business & Ecosystem Development Chapter Leader, που υποστήριξε πως το σπίτι μας τώρα είναι πιο σημαντικό από ποτέ. Ταυτόχρονα όμως, αντιμετωπίζει και μεγαλύτερες απειλές, για αυτό και είναι πολύ λογικό να θέλουμε να κάνουμε ασφάλεια κατοικίας, ώστε να νιώθουμε μεγαλύτερη προστασία.

Αναφέρθηκε επίσης, στους μύθους που υπάρχουν γύρω από την ασφάλιση κατοικίας, όπως ότι «η ασφάλιση σπιτιού είναι μία πολυτέλεια – πολλοί θα ξαφνιάζονταν αν μάθαιναν με πόσα λίγα χρήματα, μπορούν να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο». Ο δεύτερος μύθος είναι πως η ασφάλιση σπιτιών αφορά λίγους, για παράδειγμα τους ιδιοκτήτες σπιτιών. Στην πραγματικότητα τα προγράμματα ασφάλισης σπιτιού μπορούν να προσαρμοστούν απόλυτα στις ανάγκες οποιουδήποτε, καθώς για παράδειγμα ένας ενοικιαστής μπορεί να ασφαλίσει μόνο το περιεχόμενο της κατοικίας του και ο τρίτος μύθος είναι πως η διαδικασία ασφάλισης είναι χρονοβόρα ή πολύπλοκη».

Εύκολα, γρήγορα και οικονομικά, μπορούμε να προσφέρουμε πραγματικά κάθε στιγμή περισσότερα, για το δικό μας σπίτι!

Η πρωτοβουλία της Anytime ολοκληρώθηκε με τους συνομιλητές να απαντούν σε ερωτήσεις του κοινού που παρακολουθούσε τη συζήτηση.

Παρακολουθήστε ολόκληρη τη συζήτηση στο YouTube παντώντας εδώ