Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η τεχνολογία, το διαδίκτυο και οι εφαρμογές στο κινητό σου, αποτελούν πλέον αναπόσπαστα κομμάτια της καθημερινότητάς σου και σε επηρεάζουν με τρόπους που ούτε καν είχες φανταστεί στο παρελθόν. Σε βοηθούν να κάνεις τη ζωή σου ευκολότερη και ασφαλέστερη, σε πολλούς τομείς. Ένας από τους τομείς, λοιπόν, ο οποίος βελτιώνεται συνεχώς το τελευταίο διάστημα με τη βοήθεια της τεχνολογίας και ιδιαίτερα της τηλεματικής (telematics), είναι και αυτός της οδήγησης, που είναι άμεσα συνδεδεμένος και με την ασφάλιση.

τηλεματική

Η ασφαλιστική αγορά λοιπόν δε θα μπορούσε να μην εκμεταλλευτεί την τηλεματική τεχνολογία και τα δεδομένα που συγκεντρώνει, ώστε να δημιουργήσει πιο εξατομικευμένες λύσεις, σύμφωνα με τις ανάγκες κάθε ασφαλισμένου, στοχεύοντας σε μια πιο ουσιαστική σχέση μαζί του. Τα νέα αυτά προϊόντα δίνουν πληροφορίες μέσω ενός smart phone ή μιας ηλεκτρονικής συσκευής σχετικά με τη συχνότητα οδήγησης, αλλά και τα χαρακτηριστικά της οδηγικής συμπεριφοράς, όπως η ταχύτητα, η επιτάχυνση, τα απότομα φρεναρίσματα και η χρήση του τηλεφώνου κατά την οδήγηση. Αυτές οι συσκευές τηλεματικής βοηθούν τον οδηγό να αποδείξει ότι οδηγεί με ασφάλεια κι έτσι να επωφεληθεί εκπτώσεις ή επιπλέον ανταμοιβές για τη θετική του συμπεριφορά πίσω από το τιμόνι.

Η χρήση τέτοιων ασφαλιστικών προϊόντων μπορεί να οδηγήσει στη μείωση του κόστους των ασφαλίστρων, αλλά και στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου με λιγότερα ατυχήματα και στην υιοθέτηση σωστότερων οδηγικών συνήθειών. H τηλεματική αναβαθμίζει την εμπειρία, αλλά και την εξυπηρέτηση του πελάτη, αφού μέσω καινοτόμων ψηφιακών εργαλείων, μπορεί να λαμβάνει εξατομικευμένες συμβουλές για την οδήγησή του και να κινητοποιείται συνεχώς να οδηγεί πιο προσεκτικά.

Για εμάς, στην Anytime είναι κάτι περισσότερο από αισιόδοξο το γεγονός ότι αξιοποιούμε εδώ και αρκετό καιρό τις δυνατότητες της τηλεματικής, κατανοώντας τις ανάγκες και τις συνήθειες των ανθρώπων. Για αυτό και προσφέρουμε εκτός από τα παραδοσιακά μας προγράμματα και μία νέα γενιά προϊόντων που χρησιμοποιεί την τηλεματική τεχνολογία, όπως είναι το Short Drive (ασφάλιση με βάση τα χιλιόμετρα που κάνουμε) και το Smart Drive (ασφάλιση με βάση την οδηγική μας συμπεριφορά), ώστε να βρίσκει ο κάθε οδηγός το πρόγραμμα που πραγματικά χρειάζεται.

τηλεματική

Short Drive: λιγότερα χιλιόμετρα, λιγότερα ασφάλιστρα, περισσότερη προστασία για το περιβάλλον

Τα προγράμματα Short Drive της Anytime έχουν ιδιαίτερα χαμηλή τιμή και δημιουργήθηκαν για σένα που κάνεις λιγότερα χιλιόμετρα με το αυτοκίνητό σου. Το χρησιμοποιείς δηλαδή σαν δεύτερο αυτοκίνητο ή μόνο για τις απαραίτητες μετακινήσεις σου. Είναι ο ιδανικός τρόπος ασφάλισης, αφού εξασφαλίζει δικαιότερα ασφάλιστρα, ανάλογα με τη χρήση του οχήματός σου. Τα συγκεκριμένα προγράμματα ξεκινούν από 3.000 χιλιόμετρα τον χρόνο ή 1.500 χιλιόμετρα το εξάμηνο και όποτε χρειαστεί υπάρχει η δυνατότητα να αποκτήσεις επιπλέον 2.000 χιλιομέτρα με €20. Μάλιστα, με κάθε νέα εξάμηνη ασφάλιση σού κάνουμε δώρο επιπλέον 1.000 χλμ.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να επιλέξεις το πρόγραμμα με τις καλύψεις που σου ταιριάζουν και να εγκαταστήσεις τη συσκευή OBD που είναι απαραίτητη για την καταγραφή των χιλιόμετρων που κάνεις. Η εγκατάσταση γίνεται εύκολα και γρήγορα, αρκεί το έτος κατασκευής του αυτοκίνητου σου να είναι από το 2000 και μετά. Με την τοποθέτηση της συγκεκριμένης συσκευής έχεις τη δυνατότητα να ενημερώνεσαι κάθε στιγμή για τα χιλιόμετρα που διανύεις, χωρίς να ανησυχείς αν τα έχεις ξεπεράσει.

Επιπλέον, το Short Drive είναι το πρώτο πράσινο πρόγραμμα ασφάλισης αυτοκινήτου στην Ελλάδα! Μέσω διεθνών προτύπων η Anytime υπολογίζει τους εκπεμπόμενους ρύπους των αυτοκινήτων που είναι ασφαλισμένα στο Short Drive και τους αντισταθμίζει πραγματοποιώντας πιστοποιημένα περιβαλλοντικά έργα που έχουν θετικό αντίκτυπο για τον πλανήτη μας. Με αυτόν τον τρόπο η μετακίνηση των συγκεκριμένων οχημάτων καθίσταται κλιματικά ουδέτερη για όλη τη διάρκεια της ασφαλιστικής τους κάλυψης. Έτσι, εξασφαλίζεις μία πιο δίκαιη τιμολόγηση και οικονομικότερα ασφάλιστρα, αντισταθμίζοντας παράλληλα το περιβαλλοντικό σου αποτύπωμα! 

τηλεματική

Smart Drive: οδηγείς με ασφάλεια και κερδίζεις

Το Smart Drive της Anytime είναι το πρόγραμμα που σε επιβραβεύει με τη βοήθεια της τηλεματικής τεχνολογίας για την προσεκτική σου οδήγηση. Λειτουργεί μέσω της εφαρμογής Anytime Smart Drive Greece, που κατεβάζεις και εγκαθιστάς στο κινητό σου και σε βοηθάει με την πάροδο του χρόνου να γίνεσαι πιο υπεύθυνος και προσεκτικός οδηγός.

Η εφαρμογή αναλύει κάθε διαδρομή που κάνεις με το αυτοκίνητό σου και ανάλογα επιβραβεύει την επίδοσή σου ανά μέρα, εβδομάδα και μήνα. Όσο περισσότερο τηρείς τα όρια ταχύτητας, αποφεύγεις να χρησιμοποιείς το κινητό σου την ώρα της οδήγησης και επιταχύνεις και επιβραδύνεις ομαλά, τόσο μεγαλύτερο σκορ συγκεντρώνεις στο app και εξασφαλίζεις έως 20% έκπτωση στην ανανέωση του συμβολαίου σου.

Μέσω της εφαρμογής έχεις τη δυνατότητα να βλέπεις τα σημεία που θα μπορούσες να τα έχεις πάει καλύτερα, να συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους οδηγούς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, να κερδίζεις έκπτωση στο parking σου, αλλά και να συμμετέχεις σε challenges και διαγωνισμούς με δώρα και εκπλήξεις. Μπορείς μάλιστα να χρησιμοποιήσεις και εντελώς δωρεάν την εφαρμογή για 2 μήνες. Με λίγα λόγια το Smart Drive βοηθάει τον κόσμο να απολαμβάνει ασφαλέστερες μετακινήσεις, ενώ εκπαιδεύει κυρίως τους νέους οδηγούς, 18-35 να γίνουν καλύτεροι, στους οποίους προσφέρει έκπτωση από την πρώτη στιγμή.

Επίλεξε κι εσύ την ασφάλιση που χρειάζεσαι και εξασφάλισε χαμηλότερα ασφάλιστρα.