Η σωστή ρύθμιση της θέσης οδήγησης είναι απαραίτητη για την άνεση και την ασφάλεια του οδηγού. Ποια είναι τα συνηθέστερα λάθη που πρέπει να αποφύγουμε;

Αν οδηγείται και συχνά νιώθετε πόνους στη μέση, την πλάτη και τον αυχένα, τότε μάλλον έχετε κάνει κάτι λάθος με τη ρύθμιση της θέσης οδήγησης. Τα καθίσματα των αυτοκινήτων είναι σχεδιασμένα για να προσφέρουν τη μέγιστη ασφάλεια και ξεκούραστη οδήγηση, αρκεί να βρεθεί το σωστό σημείο.

Ας δούμε ποια είναι τα συχνότερα λάθη σε ό,τι έχει να κάνει με τη ρύθμιση της θέσης και πως θα διορθωθούν:

Φοράτε πολλά ρούχα

Το πρώτο και βασικότερο λάθος, είναι πως η ρύθμιση της θέσης γίνεται φορώντας πολλά χοντρά ρούχα. Ο όγκος ενός μπουφάν επηρεάζει τη ρύθμιση της θέσης, αλλά και την αποτελεσματικότητα της ζώνης ασφαλείας. Βγάλτε λοιπόν μπουφάν, jackets ή σακάκια και αδειάστε τις τσέπες σας πριν οδηγήσετε.

Δεν αρκεί να φτάνετε

Πολλοί οδηγοί απλά φροντίζουν να φτιάχνουν το κάθισμα στο σημείο που απλά ακουμπούν τα πόδια στα πετάλια και μπορούν να κρατήσουν το τιμόνι αδιαφορώντας για τη θέση του υπόλοιπου σώματος. Αυτό που χρειάζεται είναι τα πόδια να είναι ελαφρώς λυγισμένα, η πλάτη σε θέση που να μην δέχεται πίεση και τα χέρια να ακουμπούν με ευκολία του τιμόνι.

Υψώστε το κάθισμα

Πολλοί αγνοούν πως το σωστό ύψος είναι αυτό που θα βοηθήσει τα πόδια να λυγίσουν ελαφρώς. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να το βρείτε και θα δείτε μεγάλες διαφορές στο κομμάτι της άνεσης, αλλά και καλύτερη ανταπόκριση στο πάτημα των πεταλιών.

Μην ξαπλώνετε

Όσο άνετα και αν νιώθετε είναι λάθος. Η πλάτη μας πρέπει να έχει μία τέτοια κλήση ώστε όταν στρίβουμε το τιμόνι, αυτή να μην χάνει την επαφή με το κάθισμα. Η ξαπλωτή θέση μας χαλαρώνει και μειώνει τα αντανακλαστικά μας.

Δεν αφαιρούμε ποτέ το προσκέφαλο

Το προσκέφαλο της θέσης οδήγησης δεν έχει σχεδιαστεί για να ξεκουράζει τον αυχένα, αλλά για να προστατεύει στο ενδεχόμενο μίας σύγκρουσης. Έτσι πρέπει να είναι ρυθμισμένο με τέτοιο τρόπο ώστε το μαξιλαράκι να πιάνει όλο το κεφάλι και να μην νιώθουμε σε κανένα σημείο του αυχένα μας κενό.

Τέλος, πέρα από τη θέση της οδήγησης φροντίζουμε να έχουμε ένα συμβόλαιο ασφάλειας αυτοκινήτου Anytime, το οποίο μας προσφέρει πλήθος καλύψεων σε χαμηλές τιμές!