Καθώς τα καιρικά φαινόμενα γίνονται εντονότερα και όλο πιο συχνά, αρκετές περιοχές πλήττονται από πλημμύρες. Μια πλημμύρα μπορεί να είναι αιτία να καταστραφεί μεγάλο μέρος της περιουσίας σας, αλλά και ανεκτίμητα κειμήλια όπως φωτογραφίες.

Για να προστατέψετε το σπίτι σας από τις πλημμύρες δείτε τα παρακάτω tips:

Ενημερωθείτε για τα αντιπλημμυρικά έργα της περιοχής σας

Αρκετές περιοχές δεν αντιμετωπίζουν πλημμύρες, διότι έχει γίνει σωστή συντήρηση στα αντιπλημμυρικά έργα. Ενημερωθείτε από το Δήμο σας σχετικά με την κατάστασή τους. Εάν διαπιστώσετε πως κάποιο φρεάτιο κοντά στο σπίτι σας είναι φραγμένο, δηλώστε το ώστε το ειδικό συνεργείο του Δήμου να αναλάβει τον καθαρισμό του.

Καθαρίστε τα φρεάτια σας

Φροντίστε να κάνετε έλεγχο στα φρεάτια του σπιτιού σας ώστε να δείτε, εάν φύλλα ή άλλα αντικείμενα αποτελούν εμπόδιο, ώστε να φύγει το νερό σε μια ενδεχόμενη βροχή και να αποφευχθεί μια επικείμενη πλημμύρα. Το παραμικρό εμπόδιο μπορεί να αποτελέσει αιτία να πλημμυρίσετε ακόμα και με την πιο μικρή βροχή.

Επισκευάστε τις υδρορροές σας

Για να προστατέψετε το σπίτι σας από μια πλημμύρα, θα πρέπει να έχετε επισκευάσει τις υδρορροές ώστε να μπορεί να φεύγει το νερό κανονικά χωρίς πρόβλημα. Εάν εντοπίσετε έντονες φθορές, απευθυνθείτε σε συνεργείο ώστε να γίνει αντικατάστασή τους.

Νέα κουφώματα

Για να μην υπάρξει εσωτερική πλημμύρα στην κατοικία σας, αναβαθμίστε τα κουφώματα και τις πόρτες ώστε να μην υπάρχει κενό και το νερό βρει χώρο για να εισέλθει στο σπίτι. Στην περίπτωση έντονης βροχόπτωσης συνίσταται η τοποθέτηση μιας πετσέτας.

Ελέγξτε υπόγειο και γκαράζ

Ελέγξτε το υπόγειο και το γκαράζ σας ύστερα από μία βροχή, ώστε να δείτε εάν υπάρχουν λεκέδες από νερό στους τοίχους. Εάν εντοπίσετε οτιδήποτε, φροντίστε να βρείτε την εστία και να την επισκευάσετε με μονωτικό, ώστε να μη δημιουργηθεί πλημμύρα σε κάποια έντονη βροχόπτωση. Επιπλέον, τοποθετήστε σε ψηλό σημείο τα ευαίσθητα στο νερό αντικείμενα όπως βιβλία, φωτογραφίες, αρχεία ή συσκευές.

Μονώστε την οροφή σας

Εάν μένετε σε ρετιρέ ή μονοκατοικία, φροντίστε να μονώσετε την οροφή σας με ειδικά υλικά και να επισκευάσετε οποιαδήποτε βλάβη. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζετε πως δεν θα δημιουργηθεί κάποια πλημμύρα, αλλά και θα προστατέψετε την κατοικία σας από την υγρασία και τις καταστρεπτικές της ιδιότητες.

Και μη ξεχνάτε…

Ασφαλίστε την κατοικία σας και αισθανθείτε απόλυτη ηρεμία!