Είμαστε στην καρδιά του χειμώνα, η θερμοκρασία έπεσε για τα καλά και ο υδράργυρος σε πολλές περιοχές έδειξε υπό το μηδέν. Μία περίοδος που ευνοεί τις ιώσεις και τα κρυολογήματα… αφού παρουσιάζονται με μεγάλη συχνότητα.

Για να μην είσαι κι εσύ ένας από αυτούς που θα αρρωστήσουν προστάτεψε τον οργανισμό σου και υιοθέτησε ένα σωστό τρόπο διατροφής:

1. Ντύσου καλά

Για να προστατευτείς από τις ιώσεις το καλύτερο πράγμα είναι να ντυθείς καλά. Δεν είναι κάποιο μυστικό, όμως οι περισσότεροι το αγνοούν. Εάν δεν θες να χαλάσεις το στυλ σου με τα πολλά ρούχα, απλά φόρα ένα καλό παλτό ή μπουφάν, γάντια και κασκόλ. Έτσι θα εξασφαλίσεις ότι θα μείνεις ζεστός και υγιής.

2. Πάρε βιταμίνη C

Και όμως η καλύτερη πρόληψη για τις ιώσεις βρίσκεται στα φρούτα. Προτίμησε εσπεριδοειδή όπως πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ και μανταρίνια τα οποία είναι πλούσια σε βιταμίνη C. Εάν δεν τρως φρούτα, τότε η μόνη λύση είναι να λαμβάνεις συμπληρώματα διατροφής πλούσια σε βιταμίνη C. Η συγκεκριμένη ουσία θωρακίζει και ενισχύει το ανοσοποιητικό ενώ συμβάλει στο να μη νιώθεις κούραση.

3. Εμβολιάσου για την εποχιακή γρίπη

Αν και λίγο αργά, μπορείς ακόμα να κάνεις το εμβόλιο για την εποχιακή γρίπη. Πολλές από τις ιώσεις εντάσσονται σε αυτή την κατηγορία. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει πως θα προστατευτείς στο 100%, αλλά σίγουρα τα συμπτώματα μιας ίωσης θα είναι ηπιότερα.

4. Πλένε καλά τα χέρια σου

Μην τρως ποτέ με βρώμικα χέρια. Πολλές φορές οι ιώσεις προέρχονται από εξωγενείς παράγοντες. Όταν φτάνει η στιγμή του γεύματος ή ενός γρήγορου σνακ στη δουλειά, φρόντισε να πλύνεις τα χέρια σου. Τα μικρόβια δεν κρύβονται μονάχα στα μέσα μεταφοράς, αλλά και στο κινητό και το πληκτρολόγιο του υπολογιστή σου.

5. Απόφυγε να πιείς από άλλα ποτήρια

Μην μοιραστείς το ποτήρι σου με κανέναν. Και όμως πολλές ιώσεις κολλάνε με αυτό τον τρόπο καθώς αρκετοί δεν γνωρίζουν πως είναι άρρωστοι. Έτσι, εάν θες να μοιραστείς το ποτό σου με κάποιον ή θες να δοκιμάσεις εσύ πρότεινε το καλαμάκι.

6. Κοιμήσου καλά

Για να έχεις ισχυρό ανοσοποιητικό κοιμήσου τουλάχιστον 8 ώρες. Η ξεκούραση θα προστατέψει τον οργανισμό σου από τις ιώσεις και θα σου εξασφαλίσει όμορφες και ξέγνοιαστες στιγμές.