Ας ξεκινήσουμε με κάτι πολύ βασικό. Το κράνος είναι ο πολυτιμότερος σύμμαχός σου στον δρόμο αν οδηγείς μηχανή. Θέλει όμως κι αυτό φροντίδα και προσοχή, για να διατηρηθεί καθαρό και λειτουργικό σαν καινούριο.

Παρακάτω μπορείς να δεις τα βασικότερα do & don΄ts για το κράνος σου:

κράνος

Μην το κρεμάς στον καθρέφτη

Το κρέμασμα του κράνους μας στον καθρέφτη είναι κάτι που συνηθίζουμε να κάνουμε οι περισσότεροι, όμως είναι ιδιαίτερα επιβλαβές για το κράνος μας, γιατί φθείρει το εσωτερικό του. Ο καθρέφτης πιέζει την επένδυση του κράνους, ενώ μπορεί να προκαλέσει φθορές σε κάποια σημεία και να χρειαστούμε πιο γρήγορα αντικατάσταση.

Απόφυγε να βάζεις τα γάντια μέσα στο κράνος σου!

Πολύ συχνά, όταν βγάζουμε τα γάντια μας, τα τοποθετούμε μέσα στο κράνος μας για λόγους ευκολίας. Τα γάντια μας όμως είναι ιδιαίτερα βρώμικα και έχουν αρκετά μικρόβια, ενώ συνήθως είναι και ιδρωμένα. Η συγκεκριμένη συνήθεια εκτός από ανθυγιεινή, μπορεί να φθείρει το εσωτερικό του κράνους μας.

κράνος

Ο αγκώνας αλλάζει το μέγεθός του

Ακόμα κι αν είναι πολύ βολικό, όταν βγάζεις το κράνος σου να το βάζεις στον αγκώνα σου, προσπάθησε να απαλλαγείς από αυτήν τη συνήθεια, γιατί το κράνος σου μπορεί σιγά σιγά να ξεχειλώσει από την πίεση που ασκείται από το χέρι σου.

Πρόσεχε τη ζελατίνα

Φρόντισε κατάλληλα τη ζελατίνα του κράνους σου. Καθάρισέ τη συχνά με απαλά καθαριστικά και μην τη χρησιμοποιείς ως λαβή. Αυτό που θες είναι να μην έχει γρατζουνιές, αλλά ούτε και να χαλαρώσει. Η φροντίδα της πρέπει να γίνεται όπως και με τα γυαλιά. Μη χρησιμοποιείς ποτέ χαρτί κουζίνας ή χαρτοπετσέτες, αντιθέτως πανάκια με μικροΐνες που είναι ιδιαίτερα απαλά.

κράνος

Αέρισέ το καλά

Άνοιξε τη ζελατίνα και άφησέ το ανοιχτό να αεριστεί. Με αυτόν τον τρόπο στεγνώνει ο ιδρώτας και γλιτώνεις από δυσάρεστες οσμές. Στη συνέχεια βάλε το στην προστατευτική θήκη για να μη σκονίζεται.

κράνος

Απόφυγε τα απολυμαντικά σπρέι

Τα πιο πολλά κράνη έχουν εσωτερική επένδυση που μπορεί να πλυθεί και το κράνος σου να είναι καθαρό. Ο πιο εύκολος βέβαια τρόπος για να καθαρίσεις το κράνος σου είναι το απολυμαντικό σπρέι, που του δίνει φρεσκάδα, χωρίς όμως να αφαιρεί τη βρωμιά από το εσωτερικό της επένδυσης και για αυτό είναι προτιμότερο να το αποφεύγεις.

Μαζί με τη φροντίδα του κράνους μας, φροντίζουμε φυσικά τo όχημά μας και τις μετακινήσεις μας. Για αυτό κι επιλέγουμε για την ασφάλεια της μηχανής μας την Anytime που μας προσφέρει καλύψεις με σημαντικά πλεονεκτήματα και είναι δίπλα μας για ό,τι χρειαστούμε.