Ο χειμώνας βρίσκεται προ των πυλών και η θερμοκρασία έχει ήδη αρχίσει να πέφτει… Επειδή λοιπόν ο χειμώνας θεωρείται η κατεξοχήν «περίοδος του σπιτιού» και εξαιτίας του κρύου μένεις περισσότερο στο σπίτι σου, είναι μία καλή ευκαιρία να αφιερώσεις λίγο χρόνο για να φροντίσεις τον αγαπημένο σου χώρο και να υποδεχτείς καλύτερα τους κρύους μήνες που έρχονται.

1.Φρόντισε για τη θέρμανση του σπιτιού σου

Δεν υπάρχει αμφιβολία πώς η θέρμανση είναι το πρώτο πράγμα που χρειάζεται να φροντίσεις στο σπίτι σου μιας και ο φετινός χειμώνας μάλλον θα είναι ψυχρός. Αν έχεις καλοριφέρ, κάνε έναν προσεκτικό εξαερισμό με το ειδικό κλειδάκι για να τσεκάρεις αν λειτουργούν σωστά τα σώματα. Όταν μειώνεται ο αέρας που έχει εισχωρήσει στο σύστημα, έχεις καλύτερη απόδοση. Επίσης, καλό είναι μία φορά τον χρόνο να γίνεται συντήρηση του καυστήρα από έναν ειδικό, για να έχεις μικρότερη κατανάλωση και περισσότερη ζεστασιά.

Αν πάλι προτιμάς να περνάς τις ώρες σου στο σαλόνι και να ζεσταίνεσαι με τζάκι, καθάρισε καλά την καμινάδα από τις στάχτες, για να αποφύγεις λίγο το μαύρισμα των τοίχων και την άσχημη μυρωδιά. Ενώ αν το κλιματιστικό είναι η βασική πηγή θέρμανσης του σπιτιού σου, κάνε την ανάλογη συντήρηση και καθάρισε τα φίλτρα του για να λειτουργεί καλύτερα, μιας και είναι ταλαιπωρημένο από την περίοδο του καλοκαιριού.

2.Έλεγξε τα κουφώματα

Αν αναρωτιέσαι, γιατί δε μένει η θέρμανση στο σπίτι σου, βασικός ύποπτος μπορεί να είναι τα κουφώματα. Αν έχεις καινούρια κουφώματα, δες αν τα λάστιχα έχουν χαλάσει και χρειάζονται αλλαγή. Αν πάλι τα κουφώματά σου είναι παλιότερα, μία πολύ καλή λύση για να διατηρείται η θέρμανση του σπιτιού σου είναι η θαυματουργή αυτοκόλλητη ταινία.

χειμώνας

3.Μόνωσε κι επισκεύασε τους τοίχους

Το α και το ω για ένα ζεστό και στεγνό σπίτι είναι η μόνωση. Αν έχεις κάποιο πρόβλημα με τη μόνωση του σπιτιού σου, φρόντισε τις μέρες που ο καιρός είναι καλός να κάνεις τις αναγκαίες επισκευές. Εάν έχεις τοίχους με υγρασία ή οι οροφές «μπάζουν νερά» μπορείς να τοποθετήσεις μονωτικά σε υγρή μορφή. Μία οικονομική και αξιόπιστη λύση που θα κάλυψει αρκετά καλά το πρόβλημά σου, έστω και προσωρινά.

χειμώνας

4.Άλλαξε τη διακόσμηση του σπιτιού σου

Άλλη διάθεση το καλοκαίρι, άλλη το χειμώνα, άλλη και η διακόσμηση… Με μικρές πινελιές και χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψεις πολλά χρήματα, άλλαξε τη διακόσμηση του σπιτιού σου και απόλαυσε το σπίτι σου και τον χειμώνα. Βάλε πιο χοντρές κουρτίνες για μεγαλύτερη προστασία από το κρύο και τοποθέτησε μερικές φλις κουβέρτες στους καναπέδες σου. Και για πιο ζεστή ατμόσφαιρα γέμισε το σπίτι σου με κεριά μέσα σε βαζάκια που δε χρησιμοποιείς και θα διακοσμήσεις όπως σου αρέσει. Επίσης όσο πιο νωρίς στολίσεις το σπίτι σου, τόσο πιο όμορφος θα φαίνεται ο αγαπημένος σου χώρος.

χειμώνας

5.Οργάνωσε την ντουλάπα σου

Το ξέρουμε ότι είναι ίσως μία από τις πιο ανιαρές δουλειές, αλλά έχει έρθει η ώρα τα πιο ζεστά χειμωνιάτικα ρούχα να βγουν στο προσκήνιο. Ασχολήσου με τις ντουλάπες σου, κάνε ένα καλό ξεκαθάρισμα και χάρισε τα ρούχα που δε χρησιμοποιείς πια.

Για να απολαύσεις όμως καλύτερα στο σπίτι σου και τον χειμώνα, ασφάλισε το περιεχόμενό του, μόνο από €19 τον χρόνο. Η Αnytime σε συνεργασία με την Κωτσόβολος σού προσφέρουν την πιο προσιτή ασφάλιση περιεχομένου σπιτιού, για να προστατεύεις τα αγαπημένα σου αντικείμενα και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Έτσι, ξέρεις ότι αν προκύψει ξαφνική ζημιά από φωτιά νερό ή από κλοπή στις συσκευές, στα έπιπλά σου, αλλά και στα ρούχα σου θα αποκατασταθεί άμεσα και απλά, χωρίς να αλλάξει κάτι στην καθημερινότητά σου.