Εάν σου φεύγουν αρκετά χρήματα στη συντήρηση του σπιτιού, μάλλον έφτασε η ώρα να αλλάξεις κάποιες συνήθειες για να ξεφουσκώσεις τους λογαριασμούς σου.

Μόνο όταν έρχεται ένας φουσκωμένος λογαριασμός καταλαβαίνουμε πως κάποιες επιλογές μας δεν ήταν και τόσο συνετές.

Για να μην πληρώνεις λοιπόν πολλά, δες μερικά tips ώστε να ξεφουσκώσεις τους λογαριασμούς του σπιτιού στη στιγμή:

Αξιοποιήσε το νυχτερινό ρεύμα


Για να ξεφουσκώσεις το λογαριασμό του ρεύματος θα χρειαστεί απλά να προγραμματίσεις όλες τις «ακριβές» λειτουργίες των ηλεκτρικών συσκευών κατά τη διάρκεια που ισχύει το «νυχτερινό ρεύμα». Πλύσιμο, σιδέρωμα, μαγείρεμα ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να γίνει την ώρα που ο πάροχος ηλεκτρικού ρεύματος σου προσφέρει οικονομικότερες κιλοβατώρες.

Άλλαξε παρόχους ή συμβόλαια


Αρκετές φορές αντιλαμβάνεσαι πως πρέπει να ξεφουσκώσεις τους λογαριασμούς ρεύματος και τηλεφώνου, αλλά τελικά δε κάνεις κάτι. Αυτή τη φορά πάρτο απόφαση και κάνε μία έρευνα αγοράς για οικονομικότερες προσφορές ή άλλα συμβόλαια στον ίδιο πάροχο, που όμως καλύπτουν αποτελεσματικότερα τις ανάγκες σου.

Εάν δεν χρησιμοποιείς κάποια ηλεκτρική ή ηλεκτρονική συσκευή καλό θα ήταν να τη βγάλεις από την πρίζα καθώς καταναλώνει ρεύμα. Έτσι θα δείς σταδιακά να ξεφουσκώνει ο λογαριασμός του ηλεκτρικού ρεύματος.

Αναβάθμισε ενεργειακά το σπίτι σου

Επένδυσε χρήματα σε συσκευές ενεργειακής κλάσης Α+++ και ενεργειακά κουφώματα και σταδιακά θα εξοικονομήσεις πολλά χρήματα. Εκτός αυτού, το σπίτι σου θα γίνει φιλικότερο στο περιβάλλον. Άρα το όφελος είναι διπλό!

Αν και το νερό πολλές φορές είναι το μικρότερο έξοδο, θα δείς πως όταν κλείνεις τη βρύση κατά τη διάρκεια του πλυσίματος πιάτων, χεριών και δοντιών θα έχεις έναν ξεφουσκωμένο λογαριασμό. Τόσο απλό, αλλά και τόσο σημαντικό!

Κυνήγησε τις προσφορές

Όλα τα supermarkets προσφέρουν εβδομαδιαίες προσφορές. Εάν είσαι λίγο προσεκτικός και βρείς αυτές τις προσφορές, τότε θα δεις πως θα εξοικονομήσεις αρκετά χρήματα από τα βασικά αγαθά που αγοράζεις κάθε μήνα.

Αν και φαίνεται επιπλέον έξοδο, μία ασφάλεια σπιτιού μπορεί να προσφέρει οικονομία στα συνολικά χρήματα που καταναλώνεις για το σπίτι σου. Η θωράκιση που σου προσφέρει σε ένα ενδεχόμενο σεισμού, πυρκαγιάς, πλημμύρας ή κλοπής θα είναι πολύ μεγαλύτερη από κάθε ξεφούσκωμα λογαριασμού.