Είμαστε μία ανάσα πριν από το Πάσχα! Το Πάσχα είναι παραδοσιακά μία από τις μεγαλύτερες εξόδους στην Ελλάδα και πολλοί από εμάς ετοιμαζόμαστε σιγά σιγά να πάρουμε το αυτοκίνητό μας για ένα νέο πασχαλινό ταξίδι, που θα μας γεμίσει καινούριες εικόνες κι εμπειρίες.

Και μπορεί φέτος οι τιμές στα καύσιμα να «χτυπάνε» κόκκινο και η απόδραση στο χωριό να κοστίσει παραπάνω, όμως υπάρχει πάντα τρόπος για να κάνουμε τη διαδρομή με το αυτοκίνητό μας λίγο οικονομικότερη.

Συγκεντρώσαμε παρακάτω μερικά tips που θα εξασφαλίσουν πως στο φετινό πασχαλινό ταξίδι θα κάψεις λιγότερη βενζίνη:

πασχαλινό ταξίδι

Έλεγξε πως έχεις την ιδανική πίεση στα ελαστικά

Έχουμε ξαναπεί πολλές φορές πόσο μεγάλη σημασία έχουν τα ελαστικά, τόσο για την ασφάλεια κατά τη μετακίνησή σου, όσο και για την κατανάλωση καυσίμου. Ένας από τους βασικούς λόγους που καίμε περισσότερο σε κάθε διαδρομή είναι ο χαμένος αέρας. Πριν το ταξίδι, έλεγξε την πίεση των ελαστικών -όσο αυτά είναι κρύα- και συμπλήρωσε αέρα αν είναι αναγκαίο. Σε περίπτωση που είστε 4-5 άτομα βάλε λίγο παραπάνω αέρα. Και αν έχει έρθει η ώρα να αλλάξεις τα λάστιχα του αυτοκινήτου σου κι έχεις ασφαλίσει το όχημά σου στην Anytime, θυμήσου ότι σού προσφέρουμε €25 έκπτωση στην τοποθέτηση 4 νέων ελαστικών Michelin στο δίκτυο Vialider.

πασχαλινό ταξίδι

Μείωσε το βάρος

Πάρε μαζί όσα είναι απαραίτητα. Όσο περισσότερα πράγματα κουβαλάς, τόσο αυξάνονται οι ενεργειακές απαιτήσεις και άρα η συνολική κατανάλωση. Επιπλέον αφαίρεσε τη μπαγκαζιέρα αν είναι άδεια.

Dog Food Friday GIF by Diamond Pet Foods

Κράτα κλειστά παράθυρα

Όσο βρίσκεσαι στην εθνική τα κλειστά παράθυρα σε βοηθούν να αξιοποιείς την αεροδυναμική του οχήματος. Το άνοιγμά τους σε υψηλές ταχύτητες είναι πιο κοστοβόρο και από τη χρήση του κλιματισμού.

πασχαλινό ταξίδι

Ξεκίνα νωρίς

Ένα σημαντικό μέρος του ρεζερβουάρ σου μπορείς να το χαλάσεις στην κίνηση με το «σταμάτα-ξεκίνα». Έτσι προτίμησε να ξεκινήσεις νωρίτερα από τους άλλους οδηγούς για να αποφύγεις τις ώρες αιχμής και το μποτιλιάρισμα.

πασχαλινό ταξίδι

Προτίμησε τις ευθείες

Πολλές φορές υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι για να φτάσουμε στον προορισμό μας, προτίμησε όμως για λόγους οικονομίας, αλλά και ασφάλειας, τους μεγάλους δρόμους με τις πολλές ευθείες, αντί των επαρχιακών οδών ή τις παρακάμψεις από βουνά.

Κι επειδή σε κάθε διαδρομή με το αυτοκίνητό σου σημασία έχει η προστασία σου, στην Anytime βρίσκεις την ασφάλεια αυτοκινήτου που χρειάζεσαι με σημαντικά πλεονεκτήματα στις καλύψεις, αλλά και υπηρεσίες που διευκολύνουν τις μετακινήσεις και την καθημερινότητά σου.