Ήρθε η ώρα η οικογένειά σου να μεγαλώσει με ένα γατάκι στο σπίτι; Υπέροχα νέα! Σου ετοιμάσαμε μερικά tips για να εγκλιματιστεί με ασφάλεια στο νέο του σπιτικό. 

Τα μικρά γατάκια είναι αξιολάτρευτα, παιχνιδιάρικα και φυσικά με τρομερή περιέργεια. Έτσι πριν πάρεις την απόφαση να ανοίξεις την αγκαλιά σου και να υιοθετήσεις ένα, καλό είναι να γνωρίζεις από πριν πως θα κάνεις την διαδικασία ευκολότερη και το νέο του χώρο γεμάτο ασφάλεια και στοργή

Βγάλε κάποια φυτά από το σαλόνι

Δυστυχώς κάποια φυτά εσωτερικού χώρου, όπως το σπαθίφυλλο, η αλόη και οι τουλίπες, είναι τοξικά για τις γατούλες μας οι οποίες λατρεύουν να μασουλούν φύλλα σε κάθε ηλικία. Αυτά θα πρέπει να φύγουν για την ασφάλεια του νέου μας χνουδωτού φίλου.

Κρύψε τα καλώδια 

Τα καλώδια στα μάτια μιας γάτας αποτελούν παιχνίδι. Το πρόβλημα είναι πως τις περισσότερες φορές είναι συνδεδεμένα σε κάποια συσκευή ή γεμάτα ηλεκτρισμό. Αυτό που χρειάζεται είναι να κρύψεις όσα μπορείς και να ενισχύσεις με επιπλέον περίβλημα όσα είναι εκτεθειμένα.

Ετοιμάζουμε τον χώρο του 

Γεμίζουμε με παιχνίδια το σημείο στο οποίο σχεδιάζουμε να είναι το κρεβατάκι του αγαπημένου μας πλάσματος και ταυτόχρονα βάζουμε λίγο πιο δίπλα τροφή και νεράκι. Η άμμος μπορεί να βρίσκεται και σε άλλο χώρο ο οποίος αερίζεται περισσότερο. 

Δεν αφήνουμε επικίνδυνα αντικείμενα ακάλυπτα

Μαχαίρια, ψαλίδια, λίμες και εύθραυστα αντικείμενα θα πρέπει να κρύβονται σε κάποιο σημείο το οποίο δεν μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση η γάτα μας.

Προσέχουμε με τις αναμμένες εστίες

Η θερμότητα ελκύει τις γάτες, οπότε πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Ποτέ δεν αφήνουμε τα μάτια της κουζίνας και τα κεριά δίχως επίβλεψη.

Κλείνουμε πόρτες και παράθυρα

Στους πρώτους μήνες που τα γατάκια είναι ιδιαίτερα άτακτα, μία ανοιχτή πόρτα ή ένα παράθυρο μπορεί να είναι αιτία να το σκάσουν και να βρεθούν σε κίνδυνο, καθώς δεν έχουν εμπειρία από τον έξω κόσμο.

Το σίγουρο είναι πως θα κάνεις πολλά παραπάνω από αυτά για να προστατέψεις το νέο σου φίλο. Το ίδιο όμως αξίζει και το σπίτι σας. Η ασφάλεια κατοικίας της Anytime είναι ο καλύτερος και ο οικονομικότερος τρόπος για να θωρακίσεις ό,τι είναι σημαντικό για εσένα.