Είναι το κατάλληλο timing για το επόμενο ταξίδι με το αυτοκίνητό σου! Έχεις κουραστεί από τη ρουτίνα της καθημερινότητας και θέλεις να ξεφύγεις και να αποδράσεις κάπου ένα Σαββατοκύριακο. Όμως δε θέλεις να αφήσεις πίσω τον καλύτερό σου φίλο, τον αγαπημένο σου σκύλο, που ξέρεις ότι θα κάνει ακόμα πιο όμορφες τις στιγμές σου.

Το σκυλάκι σου άλλωστε μπορεί να είναι μία πολύ ευχάριστη συντροφιά σε ένα ταξίδι, αρκεί να ακολουθήσεις κάποια απλά βήματα που θα βοηθήσουν κι εσένα και το αγαπημένο σου ζωάκι.

Για αυτό ας δούμε λίγο πώς θα κάνεις πιο εύκολο και ασφαλές το επόμενο ταξίδι με τον σκύλο σου.

Γεύμα πριν το ταξίδι

Happy Butler Bulldogs GIF by Butler University

Ο σκύλος σου χρειάζεται να έχει φάει αρκετή ώρα πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας, ώστε να αποφύγετε κάποια ανεπιθύμητη ναυτία. Όταν θα κάνετε στάση, δώσε του κάποια λιχουδιά και νερό, για να συνεχίσετε πιο ευχάριστα το ταξίδι σας.

Happy Golden Retriever GIF

Ταξιδέψτε με ασφάλεια

Ο σκύλος σου λογικά θα είναι πιο ευτυχισμένος αν είναι ελεύθερος στο αυτοκίνητό σου και μπορεί να πηγαίνει όπου θέλει. Έτσι όμως και η δική σου προσοχή θα αποσπάται και για εκείνον φυσικά δεν είναι ό,τι καλύτερο, γιατί υπάρχει κίνδυνος να χτυπήσει. Για αυτό ο πιο ασφαλής τρόπος για να ταξιδέψεις με τον σκύλο σου είναι ένας μεταφορέας, που είναι δεμένος στο κάθισμα. Αν όμως το κατοικίδιό σου είναι μεγαλόσωμο ή δεν τα πάει καλά με το κουτί του, καλύτερα να στρώσεις ένα προστατευτικό κάλυμμα στο κάθισμα και να αγοράσεις μία ζώνη ασφαλείας για κατοικίδια.

Dog Grabs Smells During Car Ride GIF by ViralHog

Ιδανική θερμοκρασία

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού είναι πολύ σημαντικό να έχουμε μία καλή θερμοκρασία, ώστε να αισθάνεται άνετα ο αγαπημένος σου φίλος. Ρύθμισε λοιπόν κατάλληλα το A/C και φρόντισε να ανοίγεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα παράθυρα για να μπαίνει καθαρός αέρας.

Police Dog GIF by Storyful

Κάντε συχνές στάσεις

Οι συχνές στάσεις για μικρές βόλτες και επαφή με το φυσικό περιβάλλον θα βοηθήσουν κι εσένα και τον αγαπημένο σου σκύλο να πάρετε αέρα και να ξεμουδιάσετε.

Dog Driving GIF by Rover.com

Θυμήσου τα παιχνίδια του

Για να είναι πιο εύκολο το ταξίδι με τον σκύλο σου, καλό είναι να έχετε μαζί σας τα αγαπημένα του παιχνίδια ή να πάρεις κάποιο καινούριο που θα του τραβήξει την προσοχή. Επίσης, φρόντισε να του μιλάς κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, γιατί η φωνή σου θα τον ηρεμεί και θα τον κάνει να νιώθει πιο άνετα.

Και μην ξεχνάς πως εμείς είμαστε δίπλα σου σε κάθε διαδρομή με το αυτοκίνητό σου, το όχημα που κάνεις τα ταξίδια σου, πηγαίνεις στη δουλειά σου και μεταφέρει ό,τι αγαπάς. Επίλεξε το πρόγραμμα ασφάλισης αυτοκινήτου της Anytime με τις καλύψεις και τη διάρκεια που χρειάζεσαι και νιώσε μεγαλύτερη ασφάλεια και σιγουριά.