Δεν είναι λίγες οι φορές που ένας οδηγός μπορεί να κάνει λανθασμένες επιλογές, επειδή δεν είναι αρκετά συγκεντρωμένος και γι’ αυτό ευθύνεται ο συνοδηγός του. Ο τελευταίος δεν είναι ένας ακόμα απλός επιβάτης, αλλά ένας πολύτιμος «βοηθός» που κάνει την οδήγηση ευκολότερη και πιο ευχάριστη. Ποια είναι λοιπόν τα γνωρίσματα που πρέπει να έχει ο ιδανικός συνοδηγός; Έχουμε συγκεντρώσει καποια tips για εσένα που κάθεσαι πάντα δίπλα από το τιμόνι.

ιδανικός συνοδηγός

Ενσυναίσθηση

Η δυνατότητα να «διαβάζεις» τη διάθεση και τα συναισθήματα του οδηγού. Στην πράξη αυτό σημαίνει να μη μιλάς ακατάπαυστα, όταν είναι κουρασμένος και να του κρατάς συντροφιά όταν ανοίγει μία συζήτηση σε μία μεγάλη διαδρομή. Εάν πάλι δεν ξέρεις τόσο καλά το άτομο που κάθεται στο τιμόνι, τότε ρώτησε απλά πώς ήταν η μέρα του.

ιδανικός συνοδηγός

Παρατηρητικότητα

Είσαι το δεύτερο ζευγάρι ματιών του αυτοκινήτου. Βλέπεις όλα όσα θα δει και ο οδηγός, ίσως πιο γρήγορα από αυτόν, καθώς είσαι συγκεντρωμένος στο 100%. Προειδοποίησε με διακριτικό τρόπο για διερχόμενα αυτοκίνητα, όρια ταχύτητας, ζωάκια στον δρόμο ή χαμηλές τιμές σε ένα πρατήριο καυσίμων.

ιδανικός συνοδηγός

Καλή παρέα

Φρόντισε τα θέματα που συζητάτε με τον οδηγό να είναι ευχάριστα ή να τον ενδιαφέρουν και να μην του προκαλούν προβληματισμό. Χρησιμοποίησε ήρεμο και εύθυμο τόνο και θα δεις ένα πλατύ χαμόγελο και φυσικά θα απολαύσεις μία ασφαλέστερη διαδρομή.

ιδανικός συνοδηγός

Φρόντισέ τον

Στις μεγάλες διαδρομές πολλές φορές όσοι οδηγούν αμελούν μέχρι και νερό να πιουν. Εσύ, σαν καλός συνοδηγός μπορείς να πετάξεις την ιδέα για ένα διάλειμμα. Μία άλλη καλή λύση είναι να έχεις νερό και κάποιο snack μαζί σου.

Κράτα το GPS

Για να είναι ο οδηγός πλήρως συγκεντρωμένος στον δρόμο, μην τον αφήνεις να κοιτάει το κινητό του. Το κάνεις εσύ για αυτόν και του δίνεις τις οδηγίες που χρειάζεται.

Βάζεις μουσική

Γίνε ο καλύτερος DJ επιλέγοντας μουσική που αρέσει και στους δύο σας, χωρίς όμως να την βάζεις πολύ δυνατά. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείς μία πολύ ευχάριστη ατμόσφαιρα.

Η καλή παρέα γίνεται ακόμα καλύτερη με μία ασφάλεια αυτοκινήτου από την Anytime. Γιατί στην Anytime βρίσκεις το πρόγραμμα με τις καλύψεις που θες, αλλά και σημαντικές προσφορές και υπηρεσίες που διευκολύνουν την καθημερινότητά σου, ενώ ξέρεις πώς ό,τι κι αν συμβεί στον δρόμο, θα έχεις τη βοήθεια που χρειάζεσαι κάθε στιγμή.