Οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν κατακόρυφα και αυτό σημαίνει πως το αυτοκίνητό σου θα γίνει αφιλόξενο, αν μείνει για πολλές ώρες κάτω από τον καυτό ήλιο. Η ομάδα μας έκατσε και έκανε brainstorming, με πολλά παγάκια😊, ώστε να φτιάξει έναν οδηγό – δροσιάς για το αυτοκίνητό σου.

Ορίστε τα πορίσματά μας:

δροσέρο αυτοκίνητο

Ηλιοπροστασία και καλύμματα παραθύρων

Με συντριπτική πλειοψηφία αποτελούν τις αποτελεσματικότερες ασπίδες, για να μη βράζει η καμπίνα. Μπλοκάροντας τις ακτίνες του ήλιου, εξασφαλίζεις πως δε θα ανεβεί η θερμοκρασία, αλλά ούτε θα ξεθωριάσουν τα καθίσματα ή θα επηρεαστούν τα ηλεκτρονικά μέρη του οχήματος.

δροσέρο αυτοκίνητο

Κάλυμμα ταμπλό

Αν δεν έχεις ηλιοπροστασία, τότε είναι αποτελεσματικό και το κάλυμμα για το ταμπλό. Προστατεύει και ταυτόχρονα διατηρεί δροσερό το σημείο. 

δροσέρο αυτοκίνητο

Πετσέτες

Καλό θα ήταν να έχεις εύκαιρη πάντα μία ανοιχτόχρωμη πετσέτα, την οποία θα ρίχνεις πάνω στο τιμόνι ή τα καθίσματα. Με αυτόν τον τρόπο δε θα χρειαστεί να περιμένεις μέχρι να κρυώσει, για να ξεκινήσεις την οδήγηση. 

δροσέρο αυτοκίνητο

Πάρκαρε σε σκιά

Η θέση με σκιά το καλοκαίρι είναι κάτι που δεν προσπερνάμε ποτέ. Καλύτερα αν βρεις parking να περπατήσεις και 5-10 λεπτά για να φτάσεις τον προορισμό σου, παρά να αφήσεις το αυτοκίνητό σου κάτω από τον ήλιο. Η συγκεριμένη θέση προσφέρει καλύτερη δροσιά και πιο ανθρώπινες συνθήκες, όταν επιστρέψεις να πάρεις το αυτοκίνητό σου.

δροσέρο αυτοκίνητο

Ανοιγόκλεισε τις πόρτες πριν μπεις

Είναι μία τεχνική που ουσιαστικά λειτουργεί σαν «αντλία» για τον καυτό αέρα. Καλό είναι να το επαναλάβεις 5-6 φορές, ώστε να βγει όσος περισσότερος αέρας γίνεται προς τα έξω και να ανανεωθεί με λίγο πιο δροσερό.

Για να κυκλοφορείς κι αυτό το καλοκαίρι με ηρεμία και ασφάλεια, επίλεξε το πρόγραμμα της Anytime που σου ταιριάζει, για να βρεις τις καλύψεις που πραγματικά χρειάζεσαι στην τιμή που θέλεις!